- Fokus på å tette avstanden

Brendan Rodgers har tro på at Liverpool kan ta lengre steg i utviklingen neste sesong og bli en bedre utfordrer til topplagene i Premier League.

Liverpool ligger 30 poeng bak ligaleder Manchester United og 12 poeng bak 4.plassen når to kamper gjenstår.
- Mitt fokus er på å forsøke tette avstanden. Vi har redusert avstanden i år, men forhåpentligvis vil vi ta et lengre steg neste år, sa Brendan Rodgers til journalistene på Melwood tidligere i dag.

- Virkeligheten er meget enkel. Vi er 30 poeng bak lederlaget og 12 poeng bak fjerdeplassen, så vi har en stor jobb å gjøre her. Vår scoringsstatistikk har blitt bedre og defensivt har vi forbedret oss.

- Vi vet det er en lang vei å gå. Målsettingen er alltid å ende øverst. Alle de store klubbene vil ha den ambisjonen, men vi vet det er en prosess vi må igjennom her. Vi har tro på at vi kan ta de stegene og fortsette fremgangen.

- Vi liker ikke å være nest best og ligge etter. Vi begynner ikke sesongen med målsetting om å havne på fjerde. Målsettingen er å vinne tittelen. En klubb med denne statusen har det som det endelige målet, men du må være realistisk. Og her ligger det at vi tidligere denne sesongen vant to kamper på rad i Premier League for første gang på over et år. Det er noe man må se i perspektiv.

- Denne sesongen har handlet om å legge grunnlaget – mye godt arbeid har blitt gjort utenfor banen – og få infrastrukturen og prosessen på plass, og det vil forhåpentligvis kunne ta oss fremover.  Unge spillere har fått muligheten til å spille og jeg har sett fremgang hos spillerne.

- De neste kampene for er meget viktige for oss. Den neste er den viktigste. Andre halvdel av sesongen har vært meget god. Jeg tror det bare er to lag som har tapt like mange kamper som oss i 2013 – United og Tottenham

- Vi er her for å vinne. Neste år kan bli et stort år for oss dersom vi kan tilføre gruppen den riktige mentaliteten i løpet av sommeren og sørge for at vi blir mer stabile.