- For tidlig å prate om topp fire

Lucas Leiva mener Liverpool må konsentrere seg om å prestere stabilt før man kan snakke om topp fire-plassering. De røde er fortsatt langt bak 4.plassen.

Liverpool ligger i skrivende stund på 10.plass i Premier League med 28 poeng. Chelsea har 38 poeng på 4.plass, men har én kamp mindre spilt.

- Jeg synes ikke vi skal snakke om topp fire for øyeblikket. Vi er fortsatt mange poeng bak og det er mange lag mellom oss og topp fire, sier Lucas Leiva til Liverpool Echo.

- La oss først bli stabile, og så får vi se hva som skjer. Vi kan ikke se lengre frem enn kampen mot Sunderland.

I desember var Liverpool meget ustabile med fire seirer og tre tap. Kamprekken var Southampton 1-0, West Ham 3-2, Aston Villa 1-3, Fulham 4-0, Stoke 1-3 og QPR 3-0.

- Det er vanskelig å forklare hvorfor vi har prestert så mye bedre i noen kamper enn i andre. Men vi må ta med det positive fra den seneste kamprekken. Vi har bevist at vi kan prestere og at vi er i stand til å vinne kamper.

- Det er bare et spørsmål om å ha fokus og ha den tilnærmingen i hver kamp. Hvis vi klarer det i andre halvdel av sesongen, vil vi komme i en bedre posisjon. Vi har mange gode spillere her. Grunnen til at så mange spillere har forpliktet seg til klubben er fordi de tror vi er i fremgang og kan ta klubben tilbake der den hører hjemme.

Sunderland venter på Anfield i kveld. Nordøst-klubben har ikke vunnet på Anfield siden 1983, men er ubeseiret på de tre seneste innbyrdes møtene. Martin O’Neills mannskap har kommet vekk fra nedrykkssonen etter tre seirer på fem ligakamper, inkludert seier mot regjerende mester Manchester City. Lucas håper Liverpool kan opprettholde standarden fra 3-0-seieren mot QPR.

- Fra første minutt var vi bedre enn dem. QPR har kanskje lav selvtillit, men vi lot dem ikke få ro. Vi kontrollerte kampen fra start og tok vare på sjansene.

- Det er slik vi må starte alle kampene. Vi må forsøke å spille på samme måte mot Sunderland. Det kommer til å bli en vanskelig kamp fordi de har slått Man City, men vi ønsker å starte det nye året med tre poeng.