- Fortjener landslagsuttaket

Brendan Rodgers sier England trenger en «allsidig» spiller som Jordan Henderson i neste års fotball-VM i Brasil.

– Hvis du skal til et verdensmesterskap, trenger du spillere som kan spille i flere posisjoner. Han er i stand til det. Denne sesongen har han vist at han kan spille i vingback-rollen og sentralt på midten, sa Liverpools manager til pressen i dag.

Tidligere i dag tok Roy Hodgson med Henderson i landslagstroppen som skal spille kamper senere denne måneden. Rodgers mener det tyder på god utvikling for sin 23-årige midtbanespiller.

– Det er bra for gutten, og det er fortjent etter den starten han har hatt på sesongen. Han har vært outstanding. Han skal ha skryt for at jeg har kunnet bruke ham i et par posisjoner. Han er den type spiller; han kan spille bra i flere posisjoner.

Nordiren mener energiske Henderson alltid tilfører laget noe spesielt, og han har lagt merke til at fansen setter pris på de mange meterne han legger bak seg i hver kamp.

– Han har en enrom arbeidskapasitet. Man kan virkelig føle at supporterne støtter ham og er takknemlige for hva han yter for drakta. For hver kamp som går, blir han bedre og bedre. Han har blitt bedre taktisk – og fysisk er han veldig god.

– Han får også selvtillit av å spille med gode spillere. Han kommer til bli bedre på mye i løpet av de neste par årene, og han kan virkelig bli en toppspiller, sier 40-åringen.