- Gir ikke opp drømmen om ligagull

Steven Gerrard har fortsatt et håp om å løfte ligatrofeet som kaptein for Liverpool, selv om tiden er i ferd med å renne ut. Har gitt Luis Suarez råd om angriperens fremtid.

Til engelske aviser sier Stevie G at han har bedt Luis Suarez tenke seg nøye om før han eventuelt velger en ny klubb og hvordan hans avskjed blir i forhold til den fansen som har støttet ham i tykt og tynt.

- Manageren har hatt de fleste samtalene men jeg har også snakket med ham daglig, forklarer Gerrard om situasjonen med Suarez og det at spilleren har ønsket seg vekk fra Anfield. – Jeg sitter ved siden av ham i garderoben.

- Nå er det Luis som må ta den endelige avgjørelsen for seg selv, men for meg er det bare to eller tre klubber han bør forlate denne klubben for hvis han skal ta et steg framover. Jeg ønsker ikke å vise manglende respekt for Arsenal på noen måte, det er en fantastisk klubb, men jeg kan ikke se det som et skritt fremover for Luis og hans karriere.

- Jeg forstår at vi nå er et lite stykke fra Champions League men det vil være synd å ruinere det forholdet han har til supporterne ved å gå til en annen engelsk klubb. Jeg så hva som skjedde med Fernando Torres. Jeg synes ikke han burde gjøre en lignende overgang og det er rådet har jeg gitt ham.

- Støtten han har fått fra fansen har vært fenomenal. De tilber ham, slik at jeg vil tro at han vil ønske å kunne gå med hodet høyt hevet til et Real Madrid, Barcelona eller Bayern München. Han er god nok til å spille for hvilket som helst lag i verden og ingen vil klandre ham for en slik overgang, men for meg ville det vært viktig å bli ønsket velkommen tilbake hvis jeg forlot en klubb.

- Forhåpentligvis kan vi nå bli ferdig med transfervinduet og han fortsatt er med oss, det er vanvittig at det skal avsluttes etter at sesongen har startet. For alle parter ville det vært det beste at transfervinduet sluttet før kampene kom i gang, slik at en kan fokusere på det.

- Det er ikke akkurat en hemmelighet at jeg skulle ønske en Premier League tittel, men 33 år gammel må jeg være realistisk og si at det nå kanskje er bare to eller tre år å gjøre det på, svarer Liverpools kaptein om sin egen situasjon.

- Mye kan skje over de neste 12 månedene, eller de to neste årene. Jeg har to år igjen av min kontrakt og realistisk er jeg nokså langt fra å vinne ligaen for øyeblikket. Det må jeg bare tåle, men jeg kommer ikke til å gi opp å kjempe for det. Å komme tilbake til Champions League er mer realistisk, det vil være en drøm for meg å igjen lede laget ut til en kveld i Champions League, men selv det vil bli vanskelig. De andre lagene er alle blitt styrket, kanskje med unntak av Manchester United, men jeg føler at de også vil gjøre en stor signering før deadline. Det er derfor fortsatt mye hardt arbeid å gjøre før vi kan greie å skyve unna lagene som nå er i topp fire.

- Jeg kunne ha byttet klubb tidligere, jeg kunne ha tjent mer penger og vunnet mer, men det er her jeg kommer til å leve resten av livet. Dette er klubben og menneskene som er viktig for meg. Jeg tok min avgjørelse og jeg angrer ikke.