- Gjør man det bra, blir man belønnet

Jordon Ibe og Raheem Sterling utfordrer hverandre for å stadig bli bedre, og Ibe gjør alt han kan for å overbevise manageren om at han fortjener å bli en fast førstelagsspiller.

– Raheem hjelper meg mye utenfor banen. Han er en god venn. Han forteller meg hva jeg bør gjøre, og vi snakker mye sammen, sier Ibe til Liverpool Echo.

Begge to spiller vanligvis i samme posisjon, men noen endringer på rollefordelingene av manageren har gjort at de raske teknikerne har fått spille sammen flere ganger i treningskampene. Ibe forteller at de presser hverandre på trening for at begge skal bli bedre.

– Det er sunn konkurranse der. Hvis han jobber hardt, får det meg til å ville jobbe hardt, og hvis jeg jobber hardt, får det Raheem til å ville gjøre det.

– Vi er begge unge og bare i begynnelsen (av karrieren). Men Raheem har åpenbart fått oppnådd mye mer enn meg så langt. Han er etablert på førstelaget, og det er det jeg prøver å bli selv. Hvis jeg fortsetter å spille bra, klarer jeg forhåpentligvis å bli det.

Tenåringen, som er født i London, startet karrieren sin i Wycombe Wanderers. Der fikk han sin debut for førstelaget da han kun var 15 år gammel i august 2011.

To måneder senere ble Ibe klubbens yngste målscorer noensinne i ligaen, og Liverpool hadde flere speidere på vakt.

I desember 2011 ble han hentet til Merseyside, og siden den gang har utviklingen på akademiet gått én vei.

Forrige sesong imponerte han nok på slutten av sesongen, særlig i FA Youth Cup, til å få en plass i kamptroppen som skulle møte Queens Park Rangers i Jamie Carraghers avskjedskamp – og han fikk starte oppgjøret.

Etter Premier League-debuten har han nå spilt i alle av de rødes treningskamper denne sommeren. Han har i tillegg funnet veien til nettmaskene én gang, med lagets andre fulltreffer mot Preston for femten dager siden.

– Det har vært en utrolig opplevelse for meg så langt. Å bruke så mye tid rundt seniorspillerne, har vært veldig stort. Jeg lærer mye av dem, sier Ibe.

– Jeg nøt hvert sekund av tiden i Indonesia og Australia, og nå ser jeg frem til å være i Thailand.

– Treningene har vært harde, med doble treninger hver dag, men det har vært gøy.

– I Jakarta var supporterne fanatiske. Fra det øyeblikket vi ankom flyplassen, var det helt briljant. De hjalp oss virkelig igjennom kampen.

– Jeg spilte aldri cricket da jeg gikk på skolen, så jeg visste egentlig ikke mye om MCGs (Melbourne Cricket Ground) historie. Men vi ble fortalt om det. For et stadion, og atmosfæren var briljant. Å dra på slike turer, viser deg bare hvor stor denne klubben er. Det er så mye historie som hører til den.

Fordi Sterling, Suso og Andre Wisdom spilte mye førstelagsfotball forrige sesong, vet Ibe at manageren ikke er redd for å bruke veldig unge spillere ofte.

– Det er en strålende ting. Man vet at hvis man gjør det bra, får man belønning. Sjefen prøver å bygge opp et nytt lag her, og det er spennende. Han har gitt mange unge spillere muligheten, og det er opp til oss å gripe dem.

– Jeg elsker denne én-og-to-«touch»-fotballen han prøver å få oss til å spille. Jeg må bare prøve å gjøre mitt beste på trening og i kamp. Forhåpentligvis klarer jeg å fortsette utviklingen og ta det med inn i den nye sesongen.

Brendan Rodgers har ennå ikke bestemt om Ibe blir en fast førstelagsspiller i løpet av de neste månedene, eller om 17-åringen må ta turen tilbake til akademiet når sesongen starter. Men hvis det unge, tekniske hurtigtoget fortsetter å spille slik han gjøre for øyeblikket, er det ingen tvil om at han blir å finne på Melwood og i Premier League-troppen fra august.

– Jeg synes Jordon var «outstanding» mot Melbourne Victory, sier Rodgers.

– Han er bare 17 år, men han så ut som en stjerne der han spilte foran 95 000 mennesker. Han er et spennende talent og en spillertype jeg elsker – han kan utfordre andre, passere dem, og han kan få fansen til å reise seg fra stolene.

– Han har alt som trengs for å bli en veldig god spiller, men han har fortsatt mye arbeid foran seg. Jeg ønsker å se på Jordon under sesongoppkjøringen, ettersom jeg likte det jeg så forrige sesong. Å ha ham i miljøet vårt … jeg ønsket å se hvordan han utviklet seg i det.

– Idéen er å ha ham med i «pre-season», og så ta et valg om ham senere. Så langt har han vært veldig god, forklarer Rodgers.