- Gjør som Gerrard

Det engelske landslaget kan tirsdag øke ledelsen på toppen av sin pulje i VM-kvaliken, og Roy Hodgson maner spillerne til å prestere som Steven Gerrard gjorde mot Moldova for å vinne.

For kapteinen sto frem i fredagens solide 4­–0-seier over den østeuropeiske motstanderen på Wembley, der han skjøt vertene i ledelsen tidlig i den første omgangen. Landslagssjef Hodgson lot seg imponere av prestasjonen hans gjennom kampen og ber resten av laget å følge den standarden.

– Se på kvaliteten i Gerrards opptreden. Hvis vi kan få et halvt dusin av laget opp på det nivået, må det et veldig godt lag til for å slå oss, sier Hodgson, ifølge Sunday Express.

Den tidligere Liverpool-manageren tror tirsdagens motstander, Ukraina, går offensivt til verks fordi «de må vinne kampen». England, som leder pulje H på målforskjell foran Montenegro og ett poeng foran Ukraina, har med seier på tirsdag alt i sine egne hender. Etter oppgjøret gjenstår nemlig kun to kamper av gruppespillet – hjemme mot Montenegro og Polen.

– Vi har to hjemmekamper igjen, og hvis vi klarer å vinne dem, er det ikke lenger i deres (Ukrainas) hender, forklarer han.

– De er nødt til å vinne, og de kommer ikke til å gjøre det ved å ha åtte spillere bak ballen og sløse med tiden når ballen er ute av spill. De kommer til å gjøre det ved å angripe oss.

66-åringen tror nettopp det vil passe hans kontringsplaner, der Gerrard styrer spillet sammen med Chelseas Frank Lampard og Arsenals Jack Wilshere på midtbanen.

– Jeg synes begge to (Gerrard og Lampard) gjorde det veldig bra mot Moldova. Det at de, som er rutinerte, spiller så bra sammen, gjør at vi kan bruke Wilshere og Ross Barkley og andre unge, nyere spillere med et spesielt talent, akkurat som da Gerrard og Lampard først kom inn på laget, sier Hodgson.

Daniel Sturridge blir som kjent ikke klar til lagets siste bortekamp i VM-kvalifiseringen, og England må også klare seg uten suspenderte Danny Welbeck. Derfor er Southamptons Rickie Lambert ventet å bekle spissplassen.

Kampen mellom Ukraina og England har avspark klokka 20.45 tirsdag kveld.