- Gleder meg til pre-season er ferdig

En sliten Liverpool-kaptein ser på de positive aspektene når han oppsummerer sommerturnéen etter den siste av turens tre seire.

– Vi kunne ikke ha spurt om mer. Det har vært en veldig fin reise.

Det sier Steven Gerrard, som i dag fikk sitt navn i målprotokollen. Sammen med to andre scoringer, av Philippe Coutinho i første omgang og Iago Aspas etter pause, var 33-åringen delaktig i at Liverpool beseiret Thailand 3–0 i den siste treningskampen utenfor Europa denne sommermåneden.

Rundturen i sesongoppkjøringen har gitt kapteinen muligheten til å gjøre comeback i forkant av neste helgs testimonial-kamp, etter skulderoperasjonen han måtte igjennom på tampen av forrige sesong. Gerrard forklarer at det likevel kun er ligaåpningen mot Stoke senere i august han fokuserer på for øyeblikket.

– Jeg har riktignok hatt noen problemer med blemmer og sånt, men jeg har klart å spille så mange minutter som jeg i forkant hadde ønsket, og jeg har gjennomført 95 prosent av treningene. Så fra et eget perspektiv er jeg akkurat der jeg ønsker å være.

Han innrømmer at man som spiller misliker denne tiden av året mest.

– Treningene er veldig harde, vi er «jetlagged» for øyeblikket og vi sover når som helst i døgnet, men det er tre uker igjen. Vi har noen veldig gode treningskamper å se frem mot, men jeg skal være ærlig og si at vi virkelig ser frem til fredagskvelden før Stoke-kampen, når vi er ferdige med alt.

Gerrard synes uansett at oppholdene i Asia og Oseania har vært veldig bra.

– Det har vært veldig suksessfullt, særlig finansielt sett – oppmøtene vi har fått på hver stadion har vært eminent – men også for kampformen og samholdet i laget.

Liverpool spilte foran mer enn 200 000 tilskuere i løpet av sine tre kamper i Indonesia, Australia og Thailand, og de ble tatt imot av tusenvis da de reise rundt omkring i de forskjellige regionene.

– Du trenger bare å se på støtten vi har fått uansett hvor vi har vært. Det viser bare hvor stor denne fotballklubben er og hvor privilegerte vi er som får være en del av førstelaget, sier Gerrard.

Han tar også et hjertevarmt farvel til fansen når han snakker med LFC TV etter dagens komfortable tremålsseier på Rajamangala National stadion.

– Vi sender ut en melding til hver supportergruppe i Indonesia, Australia og Thailand: En stor takk fra alle spillerne og støtteapparatet, sier han.