- Han er best og han elsker Liverpool

Brendan Rodgers er sikker på at Luis Suarez vil fortsette å terrorisere Premier League-forsvarere på Liverpools vegne i flere år fremover.

Pressekonferansen etter kveldens 4-0 seier i Wigan ble dominert av spørsmål omkring Liverpools tremålsscorer. Journalistene ville vite hvor høyt Brendan Rodgers rangerte Suarez blant spissene i Premier League.

- Jeg synes ikke det finnes noen bedre spiss i Premier League. For meg fremstår han som «Årets spiller» med klar margin. Jeg er sikker på at mange folk rundt om i landet deler den oppfatningen, sa Rodgers.

- Han er helt utrolig. Glem hans kvaliteter og snakk om hans hunger og lidenskap. Han trener hver eneste dag hele livet. Han ønsker aldri å stå over en trening og ta en hviledag. Og hver gang han går ut på banen leverer han strålende prestasjoner og gir alt.

- I kveld serverte han et strålende hat-trick på en god dag for laget. Wigan er ikke noe enkelt sted å vinne. Å spille på den måten vi gjorde, få disse målene og holde nullen, var en fantastisk prestasjon av oss.

Journalistene ville vite hvordan Rodgers skulle overtale Suarez til ikke å synes at Champions League er viktig.

- Du kan ikke si at Champions League ikke er viktig. Toppspillere ønsker å spille på toppnivå, men her er han veldig godt likt av alle spillerne. Han er en leder i gruppen. Supporterne elsker ham, og han elsker byen Liverpool. Han elsker å være i klubben, og han tror oppriktig at vi har en lys fremtid foran oss.

- Det ville ha vært lett for ham å forlate klubben sist sommer, men han gjorde ikke det. Han er veldig godt fornøyd. Vi vet selvsagt at alle spillere ønsker å spille på toppnivå, men forhåpentligvis kan han se for seg at vi klarer å nå opp dit i løpet av et par år.

- Jeg har stor tro på at vi kan fortsette fremgangen og fortsette å spe på gruppen vår med kvalitetsspillere, slik at vi til slutt når våre mål.

- Jeg har ingen problemer med Luis når det gjelder dette. Jeg sitter her sterk i troen på at han vil bli hos oss. Det vil alltid være interesse for toppspillere, og han er en spiller i verdensklasse. Det er det ikke tvil om.

- Jeg snakker jevnlig med Luis, og jeg hadde et godt møte med hans agent for et par uker siden. Agenten sa at han også var fornøyd med situasjonen til spilleren, og at spilleren ønsker å være en del av planene vi har for fremtiden.

Liverpool har nå gjort 12 mål på de tre siste kampene.

- Vi var veldig fokuserte og konsentrerte om eget spill i kveld. Vi har satt noen prestasjonsmål for resten av sesongen, og disse målene vil gi oss et godt grunnlag for fremtiden.

- Vi har spilt bra i store deler av sesongen. Det som har satt oss tilbake er individuelle feil og tabber. Det fine med kampen i dag var at jeg kunne se hvor hardt spillerne jobbet. De har lagt ned mye innsats på treningsbanen, og nå tar de dette med seg inn i kampene.

- De har nå blitt veldig vant med hvordan vi ønsker at de skal spille. At vi skal presse høyt i banen, og så slippe oss tilbake og danne en mur. Våre spillere kontrollerte kampen. Alle fire målene ble bygd opp bakfra, og vi avsluttet angrepene med noen flotte mål.

Liverpool er nå ni poeng bak fjerdeplassen før Tottenham møter Arsenal i morgen.

- Det tenker vi ikke på engang. Alt vi fokuserer på for øyeblikket er neste kamp. Vi har snakket om dette de siste par kampene. Vi hadde 11 kamper igjen, og vi ønsket å opptre fokuserte og konsentrerte for å bli bedre.

- Spillerne må få honnør for denne prestasjonen. Det ville ha vært veldig enkelt for dem å bare gå rundt å synes synd på seg selv etter at de ble slått ut av Europa League. Men vi har virkelig funnet tonen som gruppe, og vi så i dag at alle kjempet for hverandre. Du så det på måten scoringene ble feiret på også, at vi nå fremstår som et lag. Vi skal kun fokusere på å komme så høyt som vi kan på tabellen og avslutte sesongen sterkt.