– Har fått mye bedre selvtillit

Joe Allen sier han har fått god mental hjelp av sportspsykologen Steve Peters det siste halvannet året, noe som har hjulpet ham med å komme seg over missen mot Everton.

Da Liverpool valgte å ansette dr. Peters i fjor, er det sannsynlig at Brendan Rodgers særlig hadde Allen, en spiller som forhåpentligvis ville dra nytte av psykologisk hjelp, i tankene.

– Jeg snakker med ham, ja, avslører Allen.

Waliseren er en spiller som stadig er ivrig etter å bli bedre, og han kan fort hamre negative kritikker mot seg selv etter en dårlig kamp, noe som har gått utover selvtilliten.

At han ble kjøpt av Liverpool og skulle spille foran hundrevis av millioner TV-seere hver uke, kunne fort gjøre ting verre. Men med hjelpen han har fått av Peters og klubben, føler han nå det er viktigere og mer fornuftig å svare for seg på banen enn noe annet.

– Vi er veldig heldige i denne klubben, som har en type som ham tilgjengelig for oss, og han er en jeg har dratt nytte av, sier Allen.

Da Liverpool spilte 3–3 mot Everton forrige måned, bommet Allen på en gigantmulighet i 2. omgang. Men istedenfor å grave seg langt ned, så han heller fremover mot nye muligheter.

– Jeg føler at det er noe som ville ha gått mer inn på meg tidligere, for å være ærlig. Nå var det ikke så ille.

– Jeg forsto betydningen av det. Det var et viktig øyeblikk i en massiv kamp, og det er ikke vits å prøve å skjule det. Men jeg skjønte at det bare var en miss, og slikt skjer i fotball. Det eneste jeg bekymret meg over, var om det ville bety noe for meg og senere laguttak, men det har det heldigvis ikke gjort.

– Jeg fikk sjansen til å spille rett etterpå, noe som var viktig, og det har ikke gjort så mye med selvtilliten min som folk kanskje hadde trodd på forhånd.

– Mye av det er på grunn av ting jeg har jobbet med. I løpet av de siste 18 månedene jeg har vært her, er det sannsynligvis den delen av fotballen jeg har utviklet mest. Når man er i en klubb som Liverpool, forstår man at presset nok er ti ganger større enn andre steder, og du må lære deg å leve med det.

– Det har vært en positiv ting for meg, og det er grunnen til at jeg var så ivrig etter å komme meg tilbake på banen og spille umiddelbart. Det betød ikke noe for selvtilliten min som det ville gjort tidligere. Det er takket være meg selv og andre i klubben som har hjulpet meg med det. Mange folk avskrev meg sikkert med en gang kampen var over, men det var bare ett øyeblikk i en lang fotballkamp.

Peters får mye av æren for fremgangen.

– Å komme over en slik miss, har egentlig tatt 18 måneder. Jeg var selvfølgelig veldig skuffet etter kampen, men du er nødt til å se det i et annet perspektiv og komme deg videre.

– Det som har skjedd, har skjedd, og det er ingenting jeg kan gjøre med det nå. Den beste responsen er komme seg ut på banen og vise at det ikke har betydd noe.