- Har kontroll på situasjonen med Suarez

Brendan Rodgers gjentar at man er fast bestemt på å beholde Luis Suarez en sesong til, og sier seg overrasket over Arsenals fremgangsmåte i saken. Nærmer seg endelig tidsfrist.

Alliert med klubbens eiere, FSG, gjør Brendan Rodgers det helt klart at man på Anfield mener at man ikke kan bli tvunget til å selge Luis Suarez. Manageren ønsker å bygge neste sesongs lag rundt toppscoreren, selv om han antyder at det kan bli aktuelt å selge til neste sommer. Signaler fra London, trolig sendt ut fra agenten til Suarez, antyder at man fra den siden mener at den mye omtalte klausulen i spillerens kontrakt kan tolkes som at spilleren kan gå til en klubb som spiller i Champions League. Arsenal synes også å tro det, og Brendan Rodgers gir inntrykk av at han ikke er imponert over måten man har gått fram på fra Emirates.

- Jeg er overrasket, sier Liverpools manager angående det andre budet fra Arsenal, på £40M og et pund. – Jeg må innrømme at jeg alltid har forbundet Arsenal som en klubb med klasse og det virker som de nå spiller et spill. For oss dreier det seg om å komme oss videre og holde på med vårt. Det vil komme et tidspunkt hvor de vil forstå vår posisjon. Det er klart at de har en interesse og de har vist det med å komme med to bud som ikke er i nærheten av hva spilleren er verdt. Det er noe de har rett til. Det er et marked der ute, men for oss er beskjeden konstant, vi ønsker ikke å selge.

- Jeg er ekstremt sikker på at Luis vil være her (til neste sesong). Det har kommet bud som du vil forvente på en av verdens ledende spisser, men som tiden går får jeg bare mer og mer tro på at han blir da jeg har en mulighet til å være sammen med ham fra dag til dag og han får sjansen til å være med sine lagkamerater. Vi har totalt kontroll på situasjonen som en klubb, og slik vil det fortsette å være.

- Eierne har vært glimrende. Hvis det var en annen klubb som virkelig behøvde pengene kunne det ha vært en annen historie, men John Henry og Tom Werner har vært førsteklasses under hele prosessen. De har ingen motforestillinger og det gir deg tro på at de ikke er ute etter å selge siden de forstår hva vi prøver å få til her.

En del av engelsk presse hevdet etter uttalelser fra Rodgers, etter kampen mot Olympiakos, at Rodgers mente at Suarez var verdt £100M. Det manageren faktisk sa var at han syntes Gareth Bale og Luis Suarez var de to beste spillerne i Premier League forrige sesong og at det ikke hørtes noe sted hjemme at førstnevnte skulle verdsettes til mer enn det dobbelte enn Liverpools toppscorer.

- Gareth Bale er en vidunderlig spiller og hvis de er beredt til å betale en slik sum penger da er det slik, men han er på ingen måte 100 prosent bedre enn Luis Suarez. Det er uansett ikke noe vi vil oppmuntre til i år. Vi forstår at det kan bli annerledes neste sommer. En spiller med to år igjen av sin kontrakt blir noe helt annet, men Luis har tre år igjen og vi ønsker å hente inn spillere som kan spille rundt ham og at vi dermed kan være en skikkelig utfordrer denne sesongen. Så enkelt er det.

- Jeg vet at styret står sterkt på dette og jeg vet hva jeg mener og Luis er fullstendig klar over hvordan jeg tenker. Etter å ha snakket med klubben og styret finnes det ingen nøyaktig dato, fortsetter Rodgers på spørsmål om når Liverpool tenker å sette en stopp for denne transfersagaen. – Det vil imidlertid utvilsomt være en tidsfrist for når du aldri vil selge, og i realiteten er vi der nå med så kort igjen før sesongstart. Vi er fokusert på at Luis skal være her, få flere spillere inn, slik at vi kan bli snakket om som en av de som vil være med i toppen av tabellen.