- Har tro på at en ny Stevie G ikke er langt unna

Frank McParland har tro på at det ikke vil gå lang tid før man har produsert en ny Gerrard eller Carragher. Dialogen mellom manager og junioravdeling har aldri vært bedre.

Direktør på akademiet, Frank McParland, sier i et intervju med LFC TV, at det har vært en positiv utvikling siden han kom til junioravdelingen i Kirkby. Han antyder at den neste lokale stjernen kan være like rundt hjørnet.

- Jeg vil si at utviklingen har vært god siden jeg kom hit for drøyt tre år siden, og spesielt det siste året, forklarer McParland. – Det er fantastisk for alle som arbeider her å kunne se alle de som vi har hatt på akademiet og som denne sesongen har spilt på førstelaget.

- Det er herlig å se spillere som Sterling, Wisdom og Suso slå til, men vi ønsker også å få frem lokale spillere. Jeg tror ikke det blir særlig lenge før vi kan se en ny Jamie Carragher, eller en ny Steven Gerrard komme igjennom.

- Det som er fint er at manageren nå vil gi disse spillerne en sjanse. Vi snakker med Brendan Rodgers 3-4 ganger i uka, enten det er på telefon, vi har møter, eller han kommer hit for å se på trening eller kamper. Det er en fantastisk dialog med Melwood, den har aldri vært bedre.

- Vi er veldig fornøyd med det programmet vi har satt opp for trenere, og vi har også fått inn noen nye trenere. Vi prøver stadig å bygge ut vårt speidernett, og om vi ikke har speidere i alle land har vi kontakter de aller fleste steder. Hvis du ikke har gode speidere får du heller ikke tak i gode spillere. Vi har også gode legale rådgivere i forhold de forskjellige reglene som er i forskjellige land når det gjelder å kunne hente inn og skrive kontrakter med spillere.

- Det å få inn Rodolfo Borrell som ansvarlig for trenerstaben her vil jeg hevde var en smart avgjørelse. Han arbeidet tett med den tidligere sjefen Pep Segura og har stor erfaring bl.a. fra Barcelona tidligere med å bringe frem store spillere. Han er viktig i det neste steget vi ønsker å ta.

- Vi hadde en periode under de forrige eierne hvor vi ikke fikk hentet inn noen nye spillere på flere måneder og som satte oss noe tilbake, men de nye eierne er veldig fokusert på unge spillere og ungdomsavdelingen.