- Herlig å komme hjem

Nå er Brad Jones for første gang på sommerturné med en utenlandsk klubb i hjemlandet, og det er en drøm som går i oppfyllelse hvis han får spille på onsdag.

–  Det er noe jeg aldri hadde trodd skulle komme til å skje, for å være ærlig. Det er herlig å komme hjem på en «pre-season»-tur, forteller Jones.

31-åringen, som riktignok er født et godt stykke unna Melbourne, forteller at det har vært snakk om en tur til Australia med noen av klubbene han har spilt for i løpet av karrieren, men at det ikke har skjedd før nå.

– Endelig fikk vi muligheten til å komme hit, og å være her med Liverpool og spille på MCG (Melbourne Cricket Ground), er briljant. Det blir noen fine dager for oss.

Velkomsten de røde har fått, står ikke tilbake for noe annet – heller ikke i Melbourne.

– Det var herlig å se at så mange supportere møtte opp på flyplassen og ga oss en varm velkomst. Vi har tatt med en full tropp, noe som ikke alltid er vanlig når lag drar på slike turer. Våre australske supportere får se hele laget, deres favorittspillere og idoler. Forhåpentligvis klarer vi å underholde dem bra under kampen.

– Da jeg bodde her nede, var jeg en Liverpool-supporter, så jeg hadde nok også dukket opp nå sånn som alle andre. Lidenskapen folkene her har for klubben, er briljant.

– Spillerne er veldig glade for det. Det får en til å føle seg litt spesiell, det å få være med på dette.

Målvakten, med 15 av sine toalt 19 kamper for de røde forrige sesong, ser mest frem til å spille foran godt over 90 000 tilskuere kommende onsdag.

– Dersom jeg skal vurdere det ut ifra det vi opplevde på flyplassen, kommer det til å bli høylytt! Det er et utrolig stadion. Jeg tror ikke man får et godt nok perspektiv på hvor stort det faktisk er, før man står midt på banen. Jeg har vært heldig nok til å få spille der for det australske landslaget. Det er en spesiell plass, og det er det mest ikoniske stadionet i Australia. Det blir en ny erfaring for spillerne, og forhåpentligvis kommer de til å huske det i lang tid.

Jones spilte ikke noen minutter mot Indonesia XI i helga på grunn av en skade, men gjør det han kan for å kunne spille i hjemlandet.

– Jeg tråkket over da vi var på Melwood, så jeg har slitt litt i noen dager. Forhåpentligvis blir jeg klar.

– Det var mer føre var enn noen alvorlig skade. Fordi vi er i sesongoppkjøringen, vil vi naturligvis ikke ødelegge noe og være ute altfor lenge, så vi fant ut at det var best å hoppe over den ene kampen og ha noen ekstra dager til å hvile.

Oppgjøret mot Melbourne Victory har avspark onsdag klokka 12.00 norsk tid. Kampen sendes direkte for abonnenter på LFC TV Online, og vi oppdaterer fortløpende fra kampen på liverpool.no.

Vil du ha scoringsvarsler og lagoppstilling sendt rett til din mobil? Klikk her!