- Hver kamp er viktig for oss

I år har Liverpool startet sesongen med to poeng i snitt per kamp. Det er et snitt Brendan Rodgers tror holder til en topp fire-plassering.

– Hvis en ser på hvor vi er, vil en tro at et gjennomsnitt på to poeng per kamp gir deg Champions League-plass. Hvis vi klarer å ta tre poeng lørdag, noe vi skal kjempe hardt for, får vi et høyere snitt enn det, forteller Rodgers.

Og 40-åringen har rett – i hvert fall om man bruker historien som fasit. To poeng i gjennomsnitt gir i løpet av Premier League-sesongen hele 76 poeng. Siden 38 ligarunder ble innført til sesongstarten i 1995, har 76 poeng alltid vært nok til å komme på fjerdeplass eller høyere.

Liverpool har før helga innkassert 20 poeng etter 10 ligarunder. For ett år siden sto de helrøde med 11 poeng etter like mange kamper.

 – Vi prøver bare å vokse og bli bedre i alle aspekter av spillet vårt. Det er noe vi skal fortsette å jobbe med. Vi ser på hver eneste kamp som viktig for oss i år. Vi må bare holde fokuset og opprettholde konsentrasjonen vår.

Forrige helg endte imidlertid uten poeng. Arsenal vant fortjent hjemme på Emirates i London, mens Liverpool fremførte noe av de svakeste som er vist at Merseyside-klubben denne sesongen – noe 40-åringen er ivrig etter å forbedre.  

– Etter å ha analysert kampen to ganger i etterkant, synes jeg de hadde bedre kontroll på kampen enn hva vi hadde. Akkurat det er noe som er en del av identiteten vår og som vi må forbedre. Men når det gjelder målsjanser, kunne vi faktisk fått noe fra kampen, sier Rodgers, og oppsummerer, – vi spilte ikke opp mot vårt beste, men vi kunne fortatt fått noe ut av det.

Nå ser han i stedet fremover og er glad for at troppen blir mer og mer skadefri.

– Vi har fått noen spillere tilbake nå, som unge Philippe Coutinho. Han tilfører genuin kvalitet i laget. Min fortid som trener viser at jeg elsker spillere med personlighet og teknikk. Dette er en spiller som har høyt nivå teknisk og en sterk personlighet. Vi har fått bygget en plattform dette året, men vi må fortsette å «pushe» oss og utvikle oss, eller så har alt vært forgjeves.