- Ikke nødvendig med CL

Luis Suarez gjentar at han trives på Anfield og ikke er avhengig av spill i Champions League. Liverpool må bli sterkere mentalt for at en skal få de resultatene en ønsker.

I et langt intervju med Daily Mail takker Suarez for støtten fra sin manager, Steven Gerrard, sin familie og folk i Liverpool. De rødes toppscorer mener at laget må bli mentalt sterkere dersom man skal begynne å vinne mot de beste lagene i Premier League. Hans hengivenhet til Liverpool FC er det ingen tvil om.

- Hvis du ønsker å vite hva som skjer hvis vi ikke kvalifiserer oss til Champions League, da vil jeg si dette: Jeg har en kontrakt med Liverpool og jeg trives veldig godt her. «Jeg kommer til å bli.»

- Jeg fikk gåsehud da jeg hørte han sa det, sier Luis om at Steven Gerrard tidligere uttalte at Suarez var den beste spissen han hadde spilt med.

- Gerrard er en så god spiller og jeg vil aldri glemme hva han sa. Han er utrolig. Han er et flott forbilde for alle spillerne her, ikke minst meg selv. Vi har alle respekt for ham. Steven har også sagt ting til meg privat som jeg aldri kommer til å glemme. Han har gitt meg motivasjon til å fortsette og å gjøre det bra. Han har hjulpet meg enormt.

- Jeg kysser først baksiden av min ringfinger, det er på grunn av min kone og alt jeg skylder henne, så kysser jeg vristen siden jeg har navnet til min datter tatovert der, forklarer Luis om sin målfeiring.

 – Min datter er to og et halvt og hun kan synge hele You’ll Never Walk Alone på engelsk, ler Suarez. – Jeg har ikke lært henne den, han har lært det selv ved å være til stede på kampene. Min kone Sofia og min datter er alltid til stede på hjemmekampene. Det er viktig for meg.

- Sofia sier at siden jeg virker så sint ute på banen, vil folk tro at jeg også er slik hjemme. Det er klart at jeg er helt annerledes hjemme, men hun tror ikke at folk forstår det. Hun gir meg kjeft dersom jeg ikke oppfører meg bra ute på banen og jeg håper det har bidratt til at jeg er roligere. Jeg vil mye heller foretrekke at Brendan Rodgers gir meg kjeft enn min kone. Brendan er mer forsiktig med hva han sier.

- Slik det er for øyeblikket spiller vi bra i noen kamper, på et nivå som tilsier at vi er topp fire i Premier League. Andre ganger spiller vi ikke i nærheten like bra.

- Vi er alle forskjellige. Jeg hater å tape, og ønsker å vinne hele tiden. Hva jeg kan si om de unge spillerne her er at de er veldig gode og det fine er at mange av dem er lokale. Det betyr at de har lidenskap for klubben.

- Denne sesongen spiller vi bra mot de mindre lagene og vinner. I fjor vant vi ikke den typen kamper. Vi håper vi kan gjøre det bedre mot de beste lagene. Da har vi en sjanse, men vi må bli sterkere mentalt.

- En kan se på kampen mot Manchester United (1-2). I 2.omgang var vi bedre enn dem. Da var vi mentalt sterke og det er slik vi må spille hver uke. Vi vil gjerne kvalifisere oss for Champions League, hvis mulig. Da kan tittelen være et mål i fremtiden.

- Den kulturen som manageren står for er god. Spillerne liker måten han ønsker at vi skal spille på og når spillerne blir mer voksne kan de være i stand til å vinne ligaen.

- Alle managerne jeg har hatt har bedt meg om ikke å snakke så mye ute på banen. Jeg pleide å gestikulere mye i løpet av kamper. Mange managere har fortalt meg at jeg skal oppføre meg bedre og det er bra. Min stil er imidlertid å vise min lidenskap, det er slik jeg er. Jeg vil aldri gå vekk fra det.

- Jeg har imidlertid mye å takke Brendan for. Han roser meg alltid offentlig og det hjelper å ta vekk noe av presset.

- Dette er virkelig en stor klubb. Jeg ønsket å spille her helt siden jeg var en ung gutt. Da jeg spilte PlayStation for noen år siden var jeg alltid Liverpool, noe mine venner og brødre kan dokumentere. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse.