- Ingen unnskyldninger foran ligastart

Glen Driscoll i Liverpools trenerstab sier at det i sommer ikke vil være noen grunner til at LFC skulle få en dårlig start på neste sesong. Daniel Sturridge i rute til å bli klar til ligaåpningen.

Glen Driscoll (til venstre på bildet over) har tittelen «Head of performance» i Liverpool FC, og har overoppsyn med hvordan spillernes fysiske form er. Han er ikke minst en viktig brikke under sesongoppkjøringen. Etter en svak start på forrige sesong sier Driscoll til liverpoolfc.com at man nå vil være topp forberedt til ligastarten mot Stoke i midten av august.

- Den generelle fysiske formen til spillerne etter at de har kommet tilbake etter ferie er veldig god. Jeg vil si at i dag er det vanlig at spillerne holder formen godt vedlike også om sommeren.

- Vanligvis vil de ha to uker hvor de har helt fri, mens de vil ha fått et program fra oss for hvordan de skal forholde seg under resten av tiden. Når de kommer tilbake går de gjennom en rekke tester og dersom de ikke viser det nivået vi ønsker vil vedkommende spiller få ekstra økter for å komme dit.

- Hver spiller vil få sitt eget individuelle program framover. Dette programmet vil variere i forhold til hvilken posisjon de spiller i, hvor vi eller han føler at han behøver å bli bedre, i tillegg til slike ting som alder og historie med skader.

- Denne pre-season har vi to uker med doble økter, siden vil vi reise på turné i to uker. Hele poenget med sommerens trening er at man skal kunne spille 90 minutter uten skade. Vi ønsker å få dem på et godt fysisk nivå så fort som mulig slik at de kan få en rytme med å spille kamper. Når vi møter Stoke i Premier League kan en si at det blir som den fjerde kampen for spillerne.

- Forrige sesong ble det vanskelig av forskjellige årsaker. Vi hadde sluttspill i EM som gjorde at mange av spillerne kom tilbake senere enn de har gjort i år, selv om dette vil ha vært likt for alle de store klubbene. Det var også en overgangsperiode med den medisinske og vitenskapelige staben, og det samme med de fysiske trenerne, noe som kan ha hatt en påvirkning. Under årets forberedelser har vi ingen unnskyldninger og vi må sørge for at alle er klare til den første kampen.

- Vi må sørge for at spillerne kan starte denne sesongen slik de avsluttet den forrige.

- De nye spillerne har etablert seg virkelig bra. Det er alltid fint med nye ansikter, det frisker det hele opp. Du må være mer årvåken med å sjekke nye spillere da intensiteten på treningen kan være høyere enn de har vært vant til. De er nye for oss og vi må holde et øye på dem.

- Daniel Sturridge er nå den eneste spilleren i troppen som ikke trener som følge av en skade. Han gjør bra fremgang og er fortsatt i rute til å kunne nå målet som er å få ham spilleklar til ligastart.