- Jamie trener fortsatt knallhardt

Brendan Rodgers forteller at Jamie Carragher fortsatt trener knallhardt på Melwood, bare et par dager før karrierens siste kamp.

35 år gamle Carragher tar farvel med The Kop i søndagens kamp mot QPR. I løpet av en 16 år lang førstelagskarriere har han spilt 736 kamper for klubben. Denne uken har vært scouserens siste på Melwood. Det er ikke ensbetydende med at midtstopperen har tatt lett på treningen. Snarere tvert i mot.

- Det har vært et privilegium å få lov til å jobbe med Jamie. Han er inne i den siste uken i sin karriere, og er klar for kampen mot QPR i en alder av 35 år. Han vet han skal gi seg, men etter treningen i går kjørte han likevel en ekstra økt i styrkerommet, og forberedte seg til kampen med den samme innstillingen han har vist i hele sin karriere, sa Brendan Rodgers under sin pressekonferanse på Melwood i ettermiddag.

- Han kunne ha tatt det med ro nå mot slutten. Han kunne ha spist lunsj og dratt hjem, men i stedet tok han en ekstra økt i styrkerommet og jobbet med å styrke kjernemuskulaturen og forberedte seg maksimalt foran kampen. Det sier alt om ham. Selv helt på tampen av sin karriere forbereder han seg til kamp som om det var hans første kamp.

- Jeg kommer til å savne ham, for han går helt i takt med hva jeg forsøker å gjøre her, og hva vi forsøker å gjøre som fotballklubb. Han kjenner til intensiteten og lidenskapen, og kvalitetene som trengs, for han har vært her så lenge. Jeg snakker ofte med Jamie. Vi har hatt mange fotballsamtaler. Han er en jeg utvilsomt vil savne. Han har en vidunderlig innflytelse i garderoben og ute på banen.

- Jeg har vært trener lenge, og har jobbet med mange spillere. Jeg ble oppmerksom på Jamie for mange år siden, og betraktet ham som en av de beste spillerne i Premier League. Etter at jeg kom til Liverpool og fikk sjansen til å jobbe med ham, ser jeg en veldig ydmyk mann som er veldig profesjonell. En utrolig ydmyk fyr, som er den samme nå som da han kom til klubben for mange år siden.

- Kampen mot QPR vil bli en veldig spesiell begivenhet, og vi ønsker å avslutte sesongen med en seier.

Selv håper Rodgers å bli like lenge i Liverpool FC som Carragher har vært.

- Absolutt. Det er grunnen til at jeg kom hit. Jeg forlot en strålende klubb i Swansea. Jeg hadde det ikke travelt med å komme meg bort derfra. Jeg var 39 år gammel og håpet å bli der lenge. Men når jeg fikk sjansen til å komme til en klubb som dette, er det noe som mange mennesker drømmer om.

- Det er en sjanse du får bare en gang i livet, og som jeg måtte ta. Jeg ønsket å ta jobben for jeg håpet jeg kunne bygge noe her og bli her lenge. Vi forsøker å legge grunnlaget som vil gjøre klubben konkurransedyktig i fremtiden, både på og utenfor banen. Men jeg vet jeg må vinne kamper for å få bli her lenge. Så enkelt er det.