- Jeg er anvendelig

Fabio Borini har blitt brukt mest ute til venstre i Liverpools angrep, men italieneren foretrekker rollen som midtspiss. Scoringen mot Newcastle har gitt ham selvtillit.

- Min naturlige posisjon er sentralt, men dersom jeg må tilpasse meg for laget, spiller jeg også ute på kanten. Det har jeg gjort i år, i fjor og i de fleste kampene med landslaget, uttaler Fabio Borini til Liverpoolfc.com.

- Jeg kan også spille bak midtspissen. Carlo Ancelotti brukte meg noen ganger der. Jeg tror det er bra for meg at jeg kan spille i mange posisjoner og at det ikke begrenser seg til bare én posisjon.

Luis Suarez har nettet 30 mål for Liverpool i alle turneringer denne sesongen, mens Daniel Sturridge står med åtte fulltreffere.

- Du kan alltid lære av dem, men ikke bare av dem. Toppspillere ser på andre toppspillere. Jeg har sett på dem som jeg har gjort tidligere med de største spillerne i verden, som for eksempel Totti og Drogba.

- Dersom dere ser på mine lagkamerater – Stevie, Luis, Sturridge, Lucas og forsvarspillerne våre – kan du lære mye ved bare å se på dem.

Fabio Borini var tilbake etter en langvarig skulderskade da han kom inn og scoret mot Newcastle. Det var hans første scoring i Premier League etter åtte måneder i klubben.

- Etter scoringen var jeg meget glad fordi jeg har vært ute etter et mål i åtte måneder fra sesongstart. Det var stort å score etter alle disse skadene. Her på Melwood var alle glade, så det var en meget god følelse.

- Det første jeg tenkte på var å komme tilbake i spill. Det var det viktigste. Jeg visste at jeg kunne forsøke å score straks jeg kom på banen. Målet kom etter 30 sekunder, så jeg kunne ikke ha bedt om en raskere respons.

- En av målsettingene mine var å bli frisk så fort som mulig, og målet mitt var å score minst ett mål. Jeg har allerede gjort det. Nå er det tre kamper igjen til å klare mer enn det jeg forsøkte å oppnå. Jeg håper neste sesong vil bli annerledes.

- Det er vanskelig å beskrive slike følelser fordi det er bare når du spiller fotball at du forstår hva som går gjennom hodet ditt i et slikt øyeblikk.

- Etter alt jeg har vært gjennom denne sesongen – skader, operasjoner, returer og bli skadet igjen har det vært en stor frustrasjon for meg ikke å kunne spille og hjelpe laget – ga målet meg selvtillit for neste sesong, og det viste hva jeg kan gjøre når jeg ikke er skadet.

- Det første Premier League-målet er meget viktig for meg fordi jeg skriver historie.

I morgen møter Liverpool Everton i det 220. Merseyside-derbyet.

- Liverpool har alltid ligget foran Everton. I år er det et annerledes derby fordi de ligger foran oss. Vi skal forsøke å knappe inn på avstanden og havne foran. Det kommer til å bli et meget intenst derby. Jeg håper det blir en god kamp.

Borini har erfaring med lokaloppgjør fra tidligere. Han har spilt og scoret for Roma mot Lazio.

- Det betyr mye for byen, klubben og fansen. Jeg scoret i fjorårets derby i Roma, Jeg kunne se hele uken, faktisk resten av sesongen, at folk husket målet fordi det kom i et derby og mot fienden.

- For oss var det et viktig mål fordi du kunne se at alle var lykkelige i ukevis fordi du hadde scoret i et derby. Men vi ser på resultatet og prestasjonen.

- Det var et flott minne bortsett fra resultatet. Vi tapte 1-2. Vi lå under 0-1 og ble redusert til ti spillere etter ti minutter.

- Vi forsøkte å komme tilbake. Jeg scoret utligningen, men vi slapp inn ti minutter før slutt. Det var skuffende for fansen å tape et derby på den måten. Men vi var forøyd med opptredenen og kjempingen. I et derby må du kjempe og ha ønske om å vinne.