- Jeg er blitt mentalt sterkere

Daniel Sturridge forteller at han har jobbet med egen psyke, og mener at det er årsaken til at målene nå renner inn.

£12M-spissen noterte seg for sitt første hat-trick som Liverpool-spiller i 3-1 seieren over Fulham på Craven Cottage i går. Det betyr at han nå har gjort 11 mål på 15 kamper for Liverpool, og han har startet bare 12 av disse kampene. I ligasammenheng står han bokført med 10 mål på 13 kamper.

- Jeg er mye roligere og tenker mye klarere nå enn jeg gjorde tidligere i karrieren. Tidligere var det mange tanker som svirret rundt i hodet mitt, som gjorde det vanskelig for meg. Det er vanskelig når du gjør det bra, og så får du ikke spille neste kamp likevel. Du tenker: «Hva mer kan jeg gjøre?»

- Jeg er glad for alt som har skjedd. Gud lot dette skje og viste meg at jeg måtte være psykisk sterk, forteller 23-åringen til Liverpool Echo.

- Det å være psykisk sterk er noe som kan gjøre at du skiller deg ut fra alle andre. Jeg jobbet sammen med Didier Drogba i Chelsea. Hans mentale styrke var det som gjorde ham bedre enn alle andre. Jeg lærte mye om hva som kreves for å bli en toppspiller av å jobbe sammen med ham. Forhåpentligvis blir jeg en toppspiller.

- Det er en fantastisk følelse å score hat-trick. Forhåpentligvis har jeg en lang karriere foran meg i Liverpool.

- Jeg ønsker å takke mine lagkamerater, manageren, familien min og Gud. Uten disse fire komponentene ville ikke dette ha skjedd. Mine lagkamerater gjorde jobben min enklere, mens manageren har vist tillit til meg og gitt meg sjansen til å vise hva jeg er kapabel til.

- Jeg ber både dag og natt, og familien min har sørget for at jeg ikke mister bakkekontakten og sporer av. Uten disse fire tingene ville ikke dette ha vært mulig.

- I Chelsea fikk jeg aldri spille to kamper på rad som spiss. Jeg fikk aldri en reell mulighet. Men det tilhører fortiden nå. Jeg ser meg ikke tilbake. Jeg har fortsatt venner der, og jeg håper de vinner Europa League denne uken. Jeg bærer ikke nag til klubben.

- For øyeblikket er jeg veldig avslappet og nyter fotballen. Når du har en manager som tror på deg og gir deg sjansen, må du bare gå ut på banen og jobbe så hardt du kan.

- Gud har gitt meg et talent, og nå er det opp til meg å gjøre den harde jobben og vise hva jeg er kapabel til. Jeg må gi alt i jobben min, og ikke svikte meg selv, manageren og familien min. Klarer jeg det, vil mine evner tale for seg selv.

Det er nå klart at Liverpool blir nummer sju i årets Premier League, men Sturridge ser lyst på fremtiden.

- Vi spiller bra, og vi har mange gode spillere her. Jeg skal ikke bidra til å legge press på oss selv ved å snakke om topp fire neste sesong. Nå må vi kun fokusere på den ene ligakampen som gjenstår denne sesongen, og så får vi komme tilbake og jobbe hardt under pre-season.

- Manageren må få gjøre sin jobb med å hente inn eventuelle nye spillere. Som spillere må vi bare gå på jobb med den riktige innstillingen hver dag, og utføre det manageren gir oss beskjed om.