- Jeg er i bedre forfatning enn forrige sesong

Lucas Leiva føler han har lagt alle skadeproblemene bak seg etter å ha figurert i samtlige treningskamper hittil i sommer. Synes laget fikk en flott mottagelse i Norge.

Lucas Leiva spilte 45 minutter i 4-1-seieren mot Vålerenga. Brasilianeren har skadet kneet i november 2011, men like etter skadecomebacket pådro han seg en lårskade mot Manchester City i august 2012. 26-åringen har deltatt på samtlige treninger i sesongoppkjøringen, og spilt i alle lagets seks preasonkamper.

- Det er klart at jeg er i bedre forfatning enn forrige sesong. Jeg har lagt alle skadene bak meg. Jeg har ikke gått glipp av en kamp eller treningsøkt i løpet av pre-season, sier Lucas Leiva til LFC TV.

- Så det betyr at kroppen min har klart tilpasningen meget bra allerede. Vi får se hvordan denne sesongen kommer til å gå, men det virker meget positivt. Det er fortsatt litt tid før sesongen starter.

- Manageren fikk se alle spillerne mot Vålerenga ettersom det var to lag som spilte 45 minutter. Det betydde at han kunne gi alle spilletid, slik at de kunne bli klare til starten av sesongen.

- Det var viktig å vinne kampen. Uheldigvis slapp vi inn vårt første mål i pre-season, men jeg synes det var mye positivt å ta med seg fra kampen.

- Lørdag (mot Celtic i Dublin) blir den siste oppkjøringskampen, og det vil bli en flott test for oss. Så kan vi være klare for den nye sesongen.

Både Fabio Borini og Martin Kelly spilte 2.omgang mot Vålerenga. Borini var nær scoring flere ganger, mens Kelly nettet Liverpools tredje mål i kampen. Begge hadde skadeproblemer forrige sesong, men Lucas er glad for å se duoen tilbake.

- Det er bestandig den vanskeligste delen av rehabiliteringen (å ta det første steget tilbake på laget). De er fortsatt på vei tilbake, men de har vært med på pre-season. Jeg er sikker på at med spilletid, trening og kamper vil de være klare veldig snart.

- Jeg er glad på deres vegne. Jeg har vært i samme situasjon som dem. Jeg vet hvor vanskelig det er å komme tilbake.

Jordan Henderson var kaptein i 1.omgang mot Vålerenga.
- Han var kaptein for England i U21-EM i sommer, så han har lederegenskaper i seg. I dag ga manageren ham armbindet, og det betyr at han stoler mye på ham. Vi har bruk for spillere med selvtillit, og jeg tror dagen i dag vil gi ham et stort løft.

Lucas var ikke med til Oslo for forrige møte med Vålerenga, sommeren 2011.
- Liverpool kommer hit til Norge veldig ofte for å spille. Vi har et godt forhold til fansen. I dag var en ny dag for supporterne. Vi fikk en flott mottagelse av supporterne. Vi vant, og det var viktig.