- Jeg føler jeg hører til i Liverpool nå

Etter en vanskelig start på Liverpool-karrieren føler Jordan Henderson at han endelig har fått fotfeste i Liverpool FC.

- Jeg føler jeg hører hjemme her nå, sier Henderson til Telegraph.

Da Brendan Rodgers kom til klubben var han nær ved å la midtbanespilleren gå til Fulham i et forsøk på å sikre seg Clint Dempsey fra London-klubben.

- Det var en mulighet som ble foreslått for meg, men jeg ønsket å bli i Liverpool og kjempe om plassen. Manageren syntes det var greit. Selv om jeg ikke spilte, hjalp han meg, noe som betydde mye. Mange managere glemmer spillerne som ikke spiller. Jeg hadde hele tiden følelsen av at han trodde jeg kunne gjøre de tingene han ba meg om. Han ville gi meg en mulighet, noe han også gjorde. Jeg fortsatte å jobbe hardt, og betalte tilbake for den tilliten han viste meg. Manageren har vært strålende etter at han kom til klubben, fortsetter 23-åringen.

- Jeg har blitt bedre til å posisjonere meg, finne de rette vinklene til å motta ballen og bli med fremover. Defensivt, dersom jeg er sentralt på midtbanen, har jeg blitt bedre til å passe på at jeg ikke løper over alt og etterlater meg rom. Jeg har studert Stevie. Han er et stort idol for en rekke mennesker, og ikke minst for meg. Jeg studerer det han gjør veldig bra, og forsøker å implementere det i mitt spill. Han snakker med meg hele tiden, ønsker at jeg skal forbedre meg og hjelper meg. Jeg lærer også mye av Lucas. Defensivt er han veldig god i overgangsfasen, og han vinner tilbake ballen raskt. Jeg forsøker også å lære av Joe Allen, som er enda en sentral midtbanespiller som er veldig god til å finne de riktige vinklene for å motta ballen og være med fremover.

- Luis Suarez snakker også med meg hele tiden, og hjelper meg på trening. Ønsker jeg å spille vegg er Luis så god at jeg kjenner hans bevegelser og hvor han vil være. Han er en verdensklassespiller, og det var veldig viktig at han ble i klubben. Han bestemte seg for å bli hos oss, og det ga alle i klubben og laget et løft. Luis spøker hele tiden. Hans engelsk er god. Han er med på alle spøker.

- Våre to spisser har vært utrolige. Mens Luis var suspendert var Daniel fenomenal. Han ledet angrepet på strålende vis, både møtte ballen og gikk i bakrom, og scoret mål. Når Luis kom tilbake ble det stilt spørsmål om de kunne fungere sammen. Det har de bevist for alle at de definitivt kan. Det er et naturlig samspill mellom de to.

- Til tider har vi spilt strålende denne sesongen. Vi har holdt godt på ballen, og spesielt i angrep har vi vært strålende samtidig som vi har vært solide defensivt. Ligaen er åpen. Mange lag har nye managere, så de er kanskje i en omstillingsperiode. Vi går hele tiden til neste kamp som den viktigste i sesongen. Når sesongen er over er vi forhåpentligvis helt i toppen. Vi har en fin gjeng spillere, som alle trives sammen. Vi kjemper for hverandre i kampene. Vi går ut og spiser sammen. Laget trives sammen. Simon Mignolet fant seg til rette med en gang. Jeg kjente ham fra Sunderland. Den som snakker mest i garderoben før kampene er Kolo Toure. Han er rutinert, og har spilt for noen store klubber. Han girer opp alle. Stevie sier også litt. Han kan rope om det behøves. Definitivt!

- Når jeg spiller ute på kanten hører jeg supporterne godt. Av og til er det ris, av og til er det ros. Det er kommentarer du ler av også. Men så konsentrerer du deg om kampen igjen, og glemmer alt. Liverpool-fansen er utrolige. Du merker at folk elsker fotball når du går rundt i byen. Så lenge du gir alt for laget støtter de deg 100%. Atmosfæren er utrolig. Fansen har spilt en viktig rolle denne sesongen.

- Alle i Liverpool er lidenskapelig opptatt av fotball. Men likevel er det tider da jeg føler for å reise hjem, være sammen med familien min, og bare slappe av. Det er vanskelig å ikke tenke på fotball hele tiden, men det er veldig viktig. Jeg ser på TV for å kople av. Jeg ser alt mulig. Det kona ønsker å se. Men i det siste har det ikke blitt mye TV-titting, for vi ble nylig foreldre til en liten jente. Vår første. Heldigvis har hun begynt å sove gjennom hele natten. Jeg skifter gjerne bleier. Når jeg kommer hjem fra trening forsøker jeg å hjelpe til, for min kone har hatt henne hele dagen. Jeg gjør min del, og bader henne. Det får meg til å tenke på noe annet enn fotball med en gang. Det er helt utrolig. Jeg føler meg som en mye mer ansvarsfull person nå. Føler jeg meg langt nede, går det over med en gang jeg kommer hjem og får se henne igjen. Jeg dveler ikke ved ting så lenge lenger. Hun muntrer meg opp. Det er utrolig hva et barn kan bety.

Henderson avslører også at han har ambisjoner om å spille seg inn på landslaget igjen.

- Jeg elsker å spille for landslaget. Jeg var stolt hver gang jeg var kaptein for U21-landslaget. Jeg var også stolt hver gang jeg spilte for A-landslaget. Jeg har ikke snakket med Roy Hodgosn siden EM. Jeg må sørge for at han ikke glemmer meg, og den eneste måten å gjøre det på er ved å spille bra for Liverpool. Gjør jeg det, kan han ikke ignoere meg. Men spillerne som fikk England til VM har vært fantastiske, og de fleste av dem vil få være med til VM. Det vil bare være noen få plasser ledig, for folk som ønsker intenst nok å bli med.