- Jeg forsøker å fokusere 100% på fotballen

Raheem Sterling forteller hvordan han forsøker å fokusere 100% på fotballen. Vingen avslører at han får god hjelp av sin mor i så måte.

- Min mor og min familie sørger for at jeg ikke mister bakkekontakten. De er til stor hjelp for meg. Min mor har flyttet opp til Liverpool fra London, forteller 18-åringen til Liverpoolfc.com.

- Hun snakker med meg om fotball og trening, og sørger for at alt går smertefritt for seg. Dersom jeg scorer mål eller slår en målgivende pasning forteller hun bare at jeg fortsette med slike ting, fortsetter Sterling.

- Hun irettesetter meg rett som det er. Hun strammer meg opp når hun mener jeg er lat, og ikke hjelper til i huset. Jeg begynner å bli bedre til det. Hun ber meg skrubbe trappa og hjelpe til på kjøkkenet. Det er hardt arbeid. Hun klager på meg hele tiden, men jeg gjør det jeg blir bedt om. Jeg rengjorde stua bare for et par dager siden.

Sterling forteller at han har kuttet ut sosiale medier som Twitter og Facebook helt, slik at det ikke skal distrahere ham i jobben som fotballspiller.

- Twitter er jeg ferdig med, slår han fast.

- Jeg har blitt mye mer voksen, krummer nakken og står på. Jeg kan ikke lenger gjøre slike ting som jeg gjorde før jeg ble førstelagsspiller. Jeg bruker tiden min mer fornuftig nå, og sørger for at jeg får nok hvile.

- Når jeg reiser hjem til Jamaica i sommer har jeg planer om å betale skolepenger og skolemat for alle elevene ved to skoler på hjemstedet mitt. Forhåpentligvis vil det være gjennomførbart. Jeg var der også sist sommer. Det er ingen som lider direkte nød, men det er ikke lett for alle. Barnas mødre og fedre må jobbe hardt for å få råd til skolegang for dem. Dersom jeg kan bidra og hjelpe dem, vil det være flott.

Sterling vokste opp i Maverley-området i Kingston på Jamaica før han flyttet til England sammen med sin mor som 5-åring. Størsteparten av oppveksten tilbrakte han i Wembley-området i London.

- Jeg spilte for ungdomslandslagene til England i oppveksten, så det føltes ikke riktig for meg å gå tilbake å spille for Jamacia nå. Jeg ønsker å fortsette å spille for England. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse da jeg debuterte for A-landslaget, og jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk sjansen til det. Forhåpentligvis klarer jeg å utvikle meg videre med Liverpool og få spille flere landskamper for England.

Sterling har spilt 35 førstelagskamper for Liverpool denne sesongen. Bare to spillere har spilt flere kamper, nemlig Luis Suarez og Steven Gerrard (som begge har 37). Kjøpene av Philippe Coutinho og Daniel Sturridge har imidlertid gjort det vanskeligere for Sterling å få plass i startelleveren.

- Som ung spiller må du bare jobbe hardt. Forhåpentligvis vil jeg fortsatt få en plass på innbytterbenken, og så må jeg gjøre meg bemerket når jeg kommer inn. Forhåpentligvis får jeg en sjanse, som jeg tar vare på. Jeg føler ikke noe mer press nå enn tidligere. Jeg må ikke prøve for hardt. Jeg må spille mitt normale spill, og forhåpentligvis vil ting ordne seg.

- De siste ukene har jeg trent en del styrke. Det at jeg er kortvokst er ikke noe tema så lenge jeg klarer meg fint ute på banen. Jeg ønsker å jobbe mer med langskudd og avgjørelsene jeg tar ute på banen.

- Det er flere spillere i førstelagstroppen jeg kjenner godt, fordi vi spilte på samme juniorlag og vokste opp sammen. Det er fint å ha denne gjengen rundt seg. Andre Wisdom var en av de første jeg møtte da jeg kom til Liverpool. Han og Conor Coady. Andre er en veldig trivelig gutt. Han er veldig jordnær. Når vi spilte på reservelaget sammen var han kaptein og leder. Det var han som ga råd og gjorde all pratingen ute på banen. Nå lytter han til råd fra andre spillere, men har også sine egne meninger som han ikke er redd for å fremme. Det er bra gjort av en ung spiller. Han er også forsiktig med pengene han tjener, og plasserer dem fornuftig. Han bruker dem ikke opp på tåpelige ting. Han bruker ikke mye penger på seg selv, men bruker litt på familien sin om de trenger det. Han er alltid der for meg om jeg trenger noen å snakke med. Forhåpentligvis spiller Andre seg til fast plass på Liverpool-laget i nær fremtid. Han har gode sjanser til å få A-landskamper for England slik han fremstår nå, med den fremgangen han har hatt. Forhåpentligvis får han det i løpet av ett år eller to.

- Jeg tror alle som spiller for Liverpool må klype seg selv i armen nå og da, for å sjekke at det virkelig er sant. Det er en drøm som går i oppfyllelse for alle spillerne. Du må ta dette innover deg, og jobbe hardt for å bli enda bedre og forsøke å gjøre ditt beste for fotballklubben, avslutter Sterling.