- Jeg har alltid hatt tro på meg selv

Daniel Sturridge forteller at han alltid har hatt tro på seg selv som fotballspiller, men det er først etter at han kom til Liverpool han føler han har fått en reell sjanse til å vise hva han kan.

- Jeg har alltid hatt tro på mine egne evner, og har alltid hatt troen på Gud. Jeg har alltid turt å uttrykke hva jeg mener, men når du er ung spiller blir du av og til misforstått. Folk tenkte trolig: «Han er stor i kjeften, men har ikke bevist noe som helst ennå», sier Sturridge til The Guardian.

- Tidligere fikk jeg kanskje ikke sjansen til å bevise det jeg sa, eller utvikle mitt spill. Du kan ikke vise hva du kan når du bare får 20 minutter på banen. Nå får jeg sjansen til å vise meg frem. Jeg er takknemlig for tiden jeg hadde i Chelsea, og hva de gjorde for meg og mitt liv, akkurat som jeg er takknemlig for hva Manchester City gjorde for meg. Jeg vil aldri glemme det.

- Det jeg gjennomgikk i Chelsea førte til at jeg ble en mann med tanke på min karriere. Det var et avgjørende øyeblikk i min karriere. Jeg måtte spille på høyrevingen, og det tvang meg til å bruke høyrebeinet mitt, og fikk meg til å bli en bedre spiller. Jeg jobber fortsatt med eget spill så mye som jeg kan. Jeg jobber med mine sterke sider, og med venstrebeinet mitt, men nå spiller jeg i en sentral rolle hvor jeg kan spille mitt naturlige spill. Jeg er veldig glad for at jeg får muligheten til det.

Mange lot seg imponere over Sturridge sin scoring mot West Bromwich for noen uker siden, der han lobbet ballen over Boaz Myhill på delikat vis.

- Det var noe jeg lærte av Deco i Chelsea. Han gjorde det mye på trening. Jeg har begynt å få det til også nå. Det er viktig å prøve på slike ting. Før i tiden var jeg redd for å prøve slikt, fordi jeg kunne få kjeft for det. Jeg prøvde det under en landskamp mot Polen, men keeperen reddet. Mot West Bromwich lyktes jeg.

- Av og til må du prøve på slikt, tørre å ta sjansen. Jeg gjorde det ofte som guttunge. Jeg prøvde å uttrykke meg ute på banen så mye som mulig. Men når du kom inn på et førstelag sluttet du å gjøre slikt. Nå føler jeg meg mer komfortabel, og kan finne på slikt igjen. Når det gjelder lobben mot West Bromwich så tenkte jeg bare: «Jeg prøver». Hadde det vært tidligere i karrieren hadde jeg kanskje sentret til noen i stedet, eller bare prøvd et vanlig skudd. Men når du føler deg mer komfortabel og har større selvtillit vil du prøve på slike ting som du ikke har turt tidligere.

Sturridge takker sin far, Michael, og sine onkler, Simon og Dean, for at han har blitt så god fotballspiller.

- Jeg husker min far viste meg opptak av ham selv spille. Opptakene var fra Finland, da han spilte der. Han pleide også å ta med meg i parken, sette opp kjegler, der han fikk meg til å jobbe både med høyre og venstre bein. Vi satte opp mål, og trente avslutninger. Jeg husker hundene som jaget oss mens vi trente. Han viste meg også treningsvideoer og videoer av Pele. Jeg prøvde alltid å lære så mye som mulig.

- Fortsatt skjer det ofte at folk kaller meg Dean, men jeg er stolt over hva familien min har oppnådd på fotballbanen. De ryddet vei for meg, og jeg så opp til dem når jeg var yngre, så det plager meg ikke. Det er ikke noe problem for meg om folk kaller meg Dean.