- Jeg har vært veldig heldig

Mer fra pressekonferansen til Jamie Carragher, hvor han bl.a. forteller om hvilke spillere som har gitt ham mest inspirasjon og hvorfor LFC ikke vant ligaen.

Når fant du først ut at det var på tide å gi seg?
- Omtrent for 12 måneder siden. Jeg var ut og inn av laget med Kenny. Jeg tenkte på å gi meg sist sommer, men jeg hadde et år igjen av kontrakten og en ny manager var kommet inn. Jeg visste da at det ville bli min siste sesong.
- Det at jeg denne sesongen begynte å spille fast igjen, gjorde meg bare enda mer sikker på at tidspunktet var riktig. Det er bedre at folk nå sier at jeg gjør det bra og spørr om jeg kan være et år til, heller enn at de senere skal si at jeg burde ha gitt meg tidligere. Jeg foretrekker å gi meg når det går bra, da ting fort kan forandre seg.

- Hvis noen hadde tilbudt meg å være her til karrieren var over, med de trofeene jeg har vunnet, de store kampene jeg har spilt i og vunnet, stadionene jeg har spilt på, jeg ville ha slukt det med en gang. Jeg er veldig heldig som har fått spille med noen store spillere, under topp managere og fått mulighet til å erfare seire og noen ganger tap. Jeg har vært veldig heldig.

- Årsaken til at vi aldri vant ligaen er veldig enkel, vi var ikke gode nok, ikke alle av oss. Det er ingen fiks årsak eller unnskyldning, andre lag var bare bedre enn oss. Et par ganger var vi nærme, men måtte gi tapt for Manchester United eller Arsenal. Det er ikke noe som tar fra meg nattesøvnen. Det er alltid noe som noen ikke har oppnådd. Jeg er fornøyd med hvordan det hele har gått.

- Jeg er alltid positiv på denne klubbens vegne. De siste årene har ikke vært glimrende for oss, med de ligaplasseringene vi har hatt og at vi ikke har kvalifisert oss for Champions League. Men med en ny manager og de resultatene vi har hatt i andre halvdel av denne sesongen, da gir det oss mye å se fram mot til neste sesong.

- Det ville blitt mange 0-0 kamper, svarte Carra på spørsmål om hvordan «a team of Carraghers» ville gjort det i Premier League, og skapte latter på Melwood.

- Av spillere som har vært en inspirasjon for meg vil jeg si John Barnes på det tidspunktet hvor jeg kom inn på laget. Han var kaptein og en stor spiller, en av de største som har vært i klubben. Etter at jeg hadde spilt noen år vil jeg si Steven Gerrard, selv om han er yngre enn meg. Han er en inspirasjon, ikke bare for de yngre spillerne.  Du ser på måten han spiller på, hva han har gjort for oss og hvordan han har vunnet oss trofeer – han har utvidet min premiesamling. Jeg vil trekke fram disse to.

- Den beste midtstopperen jeg har spilt sammen med var Sami Hyypiä, som jeg synes var en stor spiller for klubben. Vi har hatt mange andre spillere, men det kan også være trenere, svarte Jamie på hvem som har lært ham mest om det defensive. – Vi hadde Phil Thompson her, Benitez var glimrende i å sette opp et forsvar. Han brakte mitt spill framover mye i forhold til å spille midtstopper. Han var ekspert i å gjøre et lag solid; men jeg har hatt hjelp fra mange.

- Alle som har vært i fotball over noe tid vet at det har vært store forandringer. Det sportsvitenskapelige mer enn noe annet. For fire eller fem år siden var Premier League på sitt beste, jeg tror det har dabbet litt av i det siste. For noen år siden var vi, Chelsea og Manchester United alltid nærme å vinne Champions League. Forhåpentligvis kan jeg til neste sesong snakke om at Premier League er tilbake dit. Det ville vært fint å se flere toppspillere komme hit og gi ligaen et lite løft.