- Jeg kan spille i ytterligere 3-4 år

Steven Gerrard håper å spille i ytterligere 3-4 år. Eget treningsprogram og restitusjonsopplegg er mye av årsaken til at han har holdt seg skadefri denne sesongen.

Steven Gerrard er den eneste Liverpool-spilleren som har spilt samtlige minutter i Premier League denne sesongen. 32-åringens kontrakt utløper om 18 måneder.
- Jeg tror jeg kan spille i ytterligere tre eller fire år. Jeg sier ikke at jeg ønsker en så lang kontrakt. Ingenting har blitt diskutert ennå, sier Steven Gerrard til Daily Mirror.

- Jeg føler nå det beste jeg har gjort. Fysisk, fra dag én av sesongen, har jeg følt det bra. Formen min har ikke vært god hele tiden, men fysisk har jeg hatt det flott. Jeg har hele tiden hatt sulten. Skadene jeg har hatt, har satt sine spor mentalt, men lysten og sulten er fortsatt der. Når det blir borte, slutter jeg å spille. Hvis jeg ikke har det, ser jeg ingen poeng i å fortsette.

Gerrard forklarer noe av årsaken til at han har klart å holde seg skadefri denne sesongen.
- Under denne manageren har sportsvitenskapsavdelingen vært utmerket. De har sett på alle tallene under alle managerne jeg har jobbet med før de kom inn. Mitt treningsprogram har blitt tilpasset etter det. 

- Jeg får to dager til restitusjon etter hver kamp. Det betyr ikke at jeg tar det helt med ro. Det betyr bare at jeg gjør de rette tingene i et par dager etter en kamp.

- Dagen før en kamp foretar jeg ikke noe arbeid med høy intensitet som kan gjøre meg sliten til kampen, og det fungerer.

Bare Everton Leighton Baines har skapt flere sjanser enn Steven Gerrard.
- Du blir noen ganger vurdert som spiller basert på hva du gjør i og rundt straffefeltet fremfor hva du har gjort i kampen som helhet.

- I noen kamper tidlig i sesongen spilte jeg bra, men verken scoret eller skapte sjanser, og det ble ikke nevnt. Jeg har spilt på samme måte nylig, men har scoret ett og ligget bak ett, og da snakket alle om prestasjonen selv om det egentlig ikke var mye forskjell.

Liverpool ligger 21 poeng bak Manchester United før lagene møtes på Old Trafford søndag.
- Vi er ikke på samme nivå som Manchester City og United. Tabellen er et bevis på det. Jeg kan ikke sitte her og si at vi er på deres nivå fordi det er vi ikke, men jeg synes ikke vi er milevis unna heller. Vi er på 8.plass i ligaen, og det er ikke godt nok, selv om vi har spilt meget godt i flesteparten av kampen.

- Alle vet at vi er bak dem for øyeblikket. Det vi kan gjøre for å komme opp på deres nivå er også å hente inn bedre spillere, men det smerter.