- Jeg lar meg ikke påvirke av mediene

Luis Suarez tar et oppgjør med britiske medier, som han mener skriver mye tull om ham for å selge aviser.

- Jeg lytter ikke til alt tullet som folk sier om meg. Her i England blir jeg beskyldt for å jukse. Folk sier jeg filmer inne i straffefeltet hele tiden. En gang hadde de rett. Det var da vi spilte mot Stoke. Jeg kastet meg ned på stillingen 1-1 fordi jeg ønsket å vinne, siteres Suarez av Daily Mail i et intervju om tabloidavisen har hentet fra Fox Sports Argentina og oversatt til engelsk.

- Av og til sier jeg til meg selv ute på banen: «Hva har jeg gjort nå? Men Suarez-navnet selger aviser. Nylig kom jeg borti ballen med hånden ved et uhell, og etterpå ble jeg kritisert fordi jeg kysset hånden min. Mediene dikter opp mye rart om meg, fordi de ønsker å selge aviser. Jeg har bare en ting å si til mediene: Dere burde skrive mer om fotball, og ikke så mye om andre ting, fortsetter uruguayaneren.

Suarez mener at engelske medier behandler sør-amerikanere dårligere enn engelske spillere, og hevder at Manchester United har mye makt over mediene.

- Jeg klager ikke om noen slenger dritt om sør-amerikanere ute på banen, for det er noe som skjer i kampens hete. Selv har jeg ren samvittighet. Men jeg har sagt det tidligere: Manchester United kontrollerer mediene. De har mye makt, og mediene hjelper alltid dem.

- Jeg kan hjelpe Liverpool i dag. Vi står sammen, og vi kan spille bra. Men Liverpool er ikke avhengige av meg.

- Det er komplisert å spille her i England. Tevez og Aguero har også sagt det, det er vanskelig for en sør-amerikansk fotballspiller å være her, ettersom vi blir behandlet annerledes en lokale spillere.

- Men slik er kulturen her. De er slik. Jeg må bare spille fotball, noe som er det jeg alltid har ønsket å gjøre, men jeg har måttet tåle mye fordi jeg er fotballspiller.