- Jeg ønsker å bli her lenge

Stewart Downing vet at han må fortsette å prestere for fortsatt å inngå i Brendan Rodgers’ fremtidsplaner. Downing har en annen rolle på laget enn i sine tidligere klubber.

Stewart Downing fikk beskjed av Brendan Rodgers ved begynnelsen av sesongen at han ble regnet som overflødig i troppen. Kantspilleren virket å være på vei vekk i januar, men slo seg inn på laget og begynte å vise god form. 28-åringen har fått bekreftet at han inngår i managerens fremtidsplaner, men vet at han likevel ikke kan hvile på laurbærene.

- Brendan hentet inn spillere og benyttet dem i min posisjon. Det så ikke bra ut for meg, og det så ut som jeg var på vei bort i januar, sier Stewart Downing til Liverpool Echo.

- Jeg ønsket imidlertid ikke å dra, og jeg forble tålmodig. Da jeg fikk sjansen, måtte jeg bare gjøre det bra og bli værende på laget. Jeg visste at manageren ikke kunne utelate meg dersom jeg spilte bra, og det har vært min innstilling i hver kamp etterpå.

- Selv om Brendan Rodgers har fortalt meg at jeg inngår i hans planer fremover, vet jeg at jeg må fortsette å prestere. Det kan forandre seg igjen. Jeg liker måten vi spiller på og managerens ideer

- Vi kommer til å bli et meget godt lag når vi blir stabile. Se på seirene – 4-0, 5-0 og 6-0 - vi har virkelig knust noen lag. Jeg er opprømt. Jeg ønsker å bli her lenge.

Stewart Downing har fått til et godt samarbeid med Glen Johnson ute til høyre.
- Jeg liker å spille med Glen. Vi ser ut til å fungere sammen. Han er en angripende sideback, og det betyr at jeg kan gå mer innover.

- I andre klubber har jeg spilt mer som ren ving. Her legger jeg ikke på langt nær så mange innlegg som jeg gjorde i andre klubber.

- Det har vært en annen side ved spillet å lære. Jeg kommer i bedre posisjoner, scoringsposisjoner. Jeg har scoret noen, men jeg ønsker flere før sesongen er over. Et vinnermål i derbyet ville ha vært fint.