- Jeg ønsker å bli i Liverpool

Jose Enrique har ingen planer om å forlate Liverpool med det første, men innrømmer at alt er opp til manager Brendan Rodgers.

Liverpool Echo skriver i dag at Liverpool håper å sikre seg Lilles venstreback Lucas Digne i løpet av sommeren, og Jose Enrique har ikke fått noen forsikringer om at han er fast inventar på venstrebacken også neste sesong.

- Jeg har ikke snakket med manageren om neste sesong, men jeg ønsker å bli værende i Liverpool, uttaler Enrique til Echo.

- Jeg må fortsatt forbedre noen sider av spillet mitt, men jeg synes jeg blir bedre for hver sesong som går. Når du blir eldre blir du også visere.

- Den type fotball som manageren ønsker vi skal spille har virkelig vært til hjelp for meg, da det er den type fotball jeg elsker å spille. Jeg er lykkelig i denne utrolige klubben og denne byen. Støtten fra fansen er utrolig, og også fra folk i klubben som gjør så mye for oss.

- Jeg har fortsatt tre år igjen av min kontrakt, og forhåpentligvis kan jeg bli i denne klubben i mange år.

I begynnelsen av 2012/13-sesongen så det imidlertid ut som Enriques dager på Anfield var talte. Han hadde avsluttet 2011/12-sesongen svakt, og slet med å etablere seg under den nye manageren. Han var inn og ut av laget, og Brendan Rodgers kritiserte ham offentlig. Enrique responderte imidlertid på kritikken og fant tilbake til gamle takter. Han endte opp med å spille 31 kamper fra start i tillegg til fire innhopp fra benken. Venstrebacken gjorde også sine to første mål i Premier League, mot Wigan og Swansea.

- Det handlet ikke om å bevise at noen tok feil av meg. Jeg har bare gjort det jeg elsker å gjøre. Jeg forsøker alltid å gjøre mitt beste for laget, kommenterer Enrique.

- Jeg er 27 år gammel nå, og har opplevd mange ting i fotballen. Alle elsker deg når du gjør det bra, og kommer med fine kommentarer. Når du ikke er i form blir du kritisert, og folk sier at du er på vei ut av klubben. Det er greit. Det er normalt innen fotballen, så jeg var aldri bekymret på grunn av dette. Jeg visste jeg kunne gjøre det bra.

- Jeg spilte veldig bra de seks første månedene etter at jeg skrev under for Liverpool. Ved starten av denne sesongen slet jeg med en kneskade, og det var vanskelig. Jeg følte smerter, og det gikk lang tid før man fant løsningen på problemene. Det førte til at jeg ikke kunne spille opp mot mitt beste. Så snart skaden var leget, var jeg i stand til å bidra for laget igjen.

Enrique sier at ingen i Liverpool var fornøyd med sjuendeplassen denne sesongen.

- Det har ikke vært noen stor sesong for oss bedømt ut fra ligaplasseringen. Liverpool kan ikke ligge så langt nede på tabellen. Vi må være mye høyere enn dette, det er sikkert. Vi endte 12 poeng bak topp fire, men spillemessig har vi hatt fremgang.

- Vi slet i begynnelsen av sesongen, og tapte mange poeng da. Det fikk vi angre på. Vi ønsket å gjøre det bra helt fra starten av, men vi la om til en ny spillestil etter at den nye manageren kom inn og treningsmetodene var også nye. Jeg var en av de få spillerne som hadde spilt denne spillestilen før, mens jeg var i Spania. Men mange av de andre spillerne var ikke vant til dette.

- Brendan ønsker at vi skal spille god fotball, og jeg tror alle spillerne er veldig godt fornøyd med måten vi jobber på. Selvsagt tar det tid å innføre noe nytt, men fra januar og ut sesongen har vi gjort det veldig bra. Når neste sesong starter vil vi være mye mer vant til denne spillestilen og dette systemet, og vi vil jobbe bedre sammen.

Foran neste sesong vil målet igjen være å kvalifisere seg for Champions League. Fire av de seks klubbene som endte foran Liverpool på tabellen denne sesongen vil ha nye managere når neste sesong starter. Enrique håper at dette vil gi Liverpool en liten fordel.

- Manchester United vil selvsagt savne Alex Ferguson. Han er en av de beste managerne i fotballhistorien. Nå må de begynne på nytt uten ham, noe som blir vanskelig. Jeg liker virkelig David Moyes, og synes han er en veldig god manager. Han gjorde det bra i Everton i mange år. Men forhåpentligvis gjør han det dårlig i United, ettersom de er et av lagene vi ønsker å kjempe mot neste sesong.

- Når en klubb skifter manager gir det av og til positivt utslag umiddelbart. Det avhenger av klubben, spillerne som er der og de nye spillerne som blir kjøpt. Det tok tid med Brendan, fordi han innførte en ny spillestil.

- Topp fire må være målet vårt neste sesong. Det blir vanskelig, for selv med nye managere vil toppklubbene bruke mye penger på å styrke sine staller denne sommeren. Men for å være ærlig så tror jeg ikke vi skal bekymre oss for de andre. Vi må bare konsentrere oss om oss selv. Andre lag er ikke grunnen til at vi ikke klarte topp fire denne sesongen. Våre egne feil var grunnen til det.

- Jeg synes dette er den beste ligaen i verden, der det er en rekke lag som kjemper om de øverste plassene på tabellen. Neste sesong håper jeg vi er helt der oppe.