- Jordan har hatt en knallsesong

Stewart Downing mener at lagkamerat Jordan Henderson har hatt en knallsesong i Liverpool-trøya.

Henderson fikk ikke starte en eneste ligakamp før sent i november, men £16M-kjøpet fra Sunderland har hatt en meget god vårsesong. Mot Everton startet han sin sjette ligakamp på rad.

- Jordan har utviklet seg enormt denne sesongen. Han hadde en periode ute av laget, og var litt oppgitt over at han ikke fikk spille, ettersom han egentlig aldri fikk sjansen. Men han krummet nakken og jobbet veldig hardt. Han er en god gutt, med en flott innstilling. Selv når han ikke spiller gir han 100% på trening, uttaler lagkamerat Downing til Liverpool Echo.

- Plutselig var han i samme båt som meg, og du kan ikke få ham ut av laget nå. Han spiller godt, og nå er jeg sikker på at han er opptatt av å beholde plassen sin. Jeg er veldig glad på hans vegne.

Downing og Henderson har begge opplevd å bli kritisert for sitt spill i Liverpool, etter at de slet med å leve opp til prislappene som heftet ved dem da de kom til Anfield-klubben i 2011.

- Jeg snakker med Jordan hele tiden. Jeg sa til ham at han måtte stå på videre, og ikke lytte til det som ble sagt om ham. Så snart du spiller en svak kamp eller to vil folk bruke overgangssummen mot deg. Jeg sa at han bare måtte bli vant til det. Jeg opplevde det samme også i Villa, hvor jeg var skadet da jeg ble kjøpt inn, og når jeg ble skadefri tok deg meg litt tid å komme i form.

- Du må bare krumme nakken og ha tro på egne evner. Jordan ønsker alltid å spille, og gjøre det bra. Det er den typen han er.

- Vi har begge blitt nødt til å være tålmodige til tider, men for øyeblikket er vi begge på laget. Forhåpentligvis kan vi fortsette å bevise for manageren at vi fortjener å beholde våre plasser. Vi må bare fortsette å levere varene ute på banen.