– Kjenner ingen med større vinnervilje

Liverpool-back Glen Johnson forteller at den enorme entusiasmen og viljen, som kan renne over iblant, er grunnen til at Luis Suárez er så god – hele tiden.

– Jeg vet ikke om noen andre som er på samme måte som ham når det kommer til å leve på kanten og ha en så sterk vilje for å vinne, røper Johnson.

Manager Brendan Rodgers har flere ganger omtalt Suárez som en type som spiller «på kanten», men Johnson mener den mentaliteten er det som gjør uruguayaneren til den gode og effektive spilleren han er.

– Det er en linje der, og det er nok den som oversteges når folk blir frustrerte av at ting ikke går deres vei. Noen ganger er det en god ting, andre ganger ikke.

Høyrebacken sier at Suárez har tråkket over streken noen ganger, men at det ikke er standarden hans.

– Han har som kjent gjort noen feil – hatt noen utbrudd – på banen, men ni av ti ganger er han perfekt, og det er det vi ser nå. Så lenge han sørger for å ikke hisse seg opp, ser dere nå det vi ser på trening hver dag.

Glad for Arsenal-nei fra eieren

I sommer gikk eier John W. Henry ut med klar tale og sa at han ikke var villig til å selge Suárez til en rival, og Johnson forteller at klubben må stå fast ved den avgjørelsen også i fremtiden dersom de ønsker å kjempe om ligatittelen.

– Vanligvis prøver eiere bare å pushe opp prisen, men Henry uttalte at Suárez ikke var til salgs – og sto fast ved det.

– Jeg synes det var strålende, og hvis vi skal få klubben tilbake dit den hører hjemme, trenger vi alle våre beste spillere. Han er utvilsomt en viktig spiller for oss, og noen av målene han har scoret, er nesten latterlige, skryter den offensive backen.

Ønsker flere målscorere

Landslagsbacken forsikrer om at de har styrke og dybde i troppen, men innrømmer samtidig at han vil ha flere målscorere for å hjelpe Suárez.

Liverpool har ikke vært utenfor topp fire denne sesongen, og han tror det forteller at det er mulig å lage mål og vinne kamper på egen hånd – uten at Premier Leagues toppscorer stadig skal være reddende engel.

– Luis spilte ikke de første fem ukene. Det er et tegn på at troppen er briljant. Vi behøver en Luis på banen i god form, men vi har en god tropp, sier han, og legger til at alt ikke handler om Suárez i Liverpool.

Han håper at laget skal klare å score mer på dødballer, at midtbanespillere skal score og at flere kommer i målprotokollen.

– Vi kan ikke bare lene oss på én person.

– Kjemper om tittelen

De siste sesongene har Liverpool slitt med å score mål, særlig mot de mindre gode lagene, men Johnson forteller at det ikke er veldig altfor mye som gjøres annerledes.

– Forrige sesong var vi kanskje bare noen marginer imot å gjøre det vi driver med denne sesongen, med tanke på at vi kjørte fullstendig over mange lag, men bare klarte 0–0.

– For øyeblikket renner målene inn, slik at vi får poeng. Jeg tipper at folk sier vi ikke er tittelutfordrere fordi vi ikke har vært det de siste sesongene. Men vi har et annerledes lag og tropp, og vi kjemper helt klart for tittelen.