- Konkurranse vil gjøre meg bedre

Stewart Downing utdyper hvorfor han ønsker å fortsette i Liverpool, og hvorfor han virkelig ser fram til den kommende sesongen som en del av de røde fra Anfield.

- Jeg føler meg etablert nå, forklarer Downing til Liverpool Echo. – Det første året i Liverpool var vanskelig, men etter at jeg etablerte meg på laget forrige sesong har jeg virkelig trives.

- Det er derfor jeg ikke ønsker å reise. Hvis du spiller sammen med gode spillere i et godt lag da ønsker du ikke å miste det.

- Vi spilte virkelig bra som et lag og det hjalp meg. Du kunne se signaler om at dersom vi kan spille slik stabilt da har vi en virkelig sjanse denne sesongen.

- Mitt mål denne sesongen er å spille bra og beholde plassen på laget. Jeg har bare to år igjen av min kontrakt slik at det vil bli vurdert en fornying snart, og jeg har derfor mye å spille for.

- Jeg vet ikke helt hva som snudde det for meg. Laget spilte bra, noe som hjelper. Jeg følte at jeg hadde ingen ting å tape og det gikk bra.

Denne sesongen har Liverpool allerede kjøpt Iago Aspas og Luis Alberto, som kan bli direkte konkurrenter til Stewart og hans plass på laget, mens unggutter som Raheem Sterling og Jordon Ibe også er flankespillere på full fart framover.

- Jeg tror det å ha konkurranse bare vil gjøre meg bedre. Det er hvordan jeg følte det forrige sesong. Manageren sa til meg at dersom jeg spilte bra ville jeg også beholde plassen og han holdt hva han lovet. Jeg snakket med manageren igjen nylig og han sa at ingen ting var forandret, dersom du er på laget og gjør det bra vil du bli værende der.