- LFC arbeider for å få trekløver klart

Ifølge Neil Jones i Liverpool Echo vil de røde denne uka prøve å få signert Simon Mignolet, Tiago Ilori og Luis Alberto. Han mener i tillegg at Mkhitaryan trolig bare kommer inn dersom Suarez går ut.

Neil Jones vikarierer for James Pearce som den journalisten som følger Liverpool FC for Liverpool Echo. Han har i dag hatt en webchat på avisens nettside, og ikke overraskende ble det mye snakk om sommerens transfervirksomhet på Anfield. Her er noe av hva Jones kommenterte:

Om Luis Suarez
«Det er klart at Liverpool har et problem, da det dreier seg om en spiller som nå vurderer sin fremtid i klubben.  Spørsmålet er hvor dypt dette stikker og hvor vanskelig det vil bli å håndtere, og hvor mye penger det vil være mulig å skaffe gjennom et salg. Det er Luis Suarez som søker seg vekk, men det er Liverpool som sitter med nøklene.

«Det eksisterer en klausul i kontrakten, men den kan ikke kreve at Liverpool må selge, bare til å starte forhandlinger. Det høres noe rart ut, men jeg er blitt fortalt at det er ganske vanlig. Beløpet som «krever forhandlinger» er mer enn £40M.»

Om Kyriakos Papadopoulos
«Her er det lite nytt å rapportere. Liverpools interesse er genuin, men deres innledende forhandlinger med Schalke har ikke vært spesielt positive. Klubbene er et godt stykke unna hverandre i forhold til hvordan de vurderer verdien på spilleren.»

Om Henrikh Mkhitaryan
«Den informasjonen som vi sitter inne med er at han trolig vurderes som en mulig erstatter for Suarez, heller enn en spiller som kommer i tillegg. Liverpool ser på Mkhitaryan som et «ambisiøst» transfermål og vet at de må kjempe hardt for å få ham. Jeg er enig med dem som sier at et lag med både Suarez og Mkhitaryan vil være veldig interessant, men jeg tviler på at det vil faktisk skje.»

Om Simon Mignolet
«Jeg er enig med dem som sier at det å kjøpe en keeper med begrenset erfaring er en risiko. For meg er keeper den vanskeligste posisjonen å kjøpe til, først og fremst fordi det finnes så få kvalitetskeepere. I en klubb som Liverpool er det lite rom for feilvurderinger. Jeg er sikker på at klubben har sett nøye på om Mignolet både har mentalitet og kvalitet til å ta et steg opp, men bare tiden vil vise hva som er svaret.»

Om Kolo Toure
«Jeg tror tanken til Brendan Rodgers bak dette kjøpet er å få inn en erfaren spiller som kan dekke for to posisjoner. For meg er alt snakket om alderen til Toure overdrevet, han er ikke mer enn 32 og yngre enn Jamie Carragher. Han gjorde det bra for Manchester City forrige sesong, han har gode fysiske forutsetninger og han er sterk i hodet. Jeg tror han vil vise seg å være et smart kjøp, men tviler på om han blir et førstevalg.»

Øvrig om transfers
«Er Aspas, Toure og Alberto nok til at Liverpool kan komme inn blant topp fire? Et vanskelig spørsmål, men hvis det er spillerne som kommer inn vil jeg tro at det vil bli vanskelig. En må huske at Manchester City og Chelsea trolig vil være mye sterkere, det samme med Arsenal, mens Manchester United alltid vil være sterke. Liverpool vil måtte handle veldig smart dersom man skal bryte inn blant topp fire, det er ikke umulig men vil kreve mer enn de tre spillerne nevnt.

«Jeg vil ikke si at Liverpool vil være avhengig av salg for å nå sine transfermål, men skulle en selge spillere som Luis Suarez og Andy Carroll kan en komme mot £70M til å styrke transferbudsjettet og du kan gjøre mye med £70M. Andre spillere som Liverpool føler de kan unnvære er Jonjo Shelvey og Stewart Downing. Siden Shelvey er ung og engelsk vil man kunne be om et solid beløp for ham, og selv om Downing for meg er en god spiller å ha i troppen kan jeg se for meg at begge går.

«Angående nærliggende kjøp arbeider Liverpool med å få til avtaler med Tiago Ilori, Luis Alberto og Simon Mignolet denne uka. Det er også et par juniorspillere som er nære, hovedsakelig fra Spania. En avtale for Henrikh Mkhitaryan vil trolig kreve noe mer forhandling, selv om Liverpool har tro på at de til tross for hard konkurranse kan få til noe.»