- Liverpool spiller den beste fotballen i landet

Steve Clarke mener Liverpool spiller den beste fotballen i Premier League. Han er ikke overrasket over at flere av Kenny Dalglish’ spillerkjøp nå begynner å blomstre i helrødt.

Steve Clarke tilbrakte 18 måneder som assistent til Kenny Dalglish i Liverpool, men skilte lag med klubben da Brendan Rodgers ble ansatt. Nå returnerer Clarke til Anfield for første gang siden avgangen når han kommer med sitt West Bromwich til Merseyside på mandag.

- Jeg er ikke overrasket over at noen av de yngre spillerne eller noen av de mer erfarne som Kenny signerte begynner å blomstre, uttaler Steve Clarke til Press Association.

- Det kan ta tid for noen å finne seg til rette i en klubb av Liverpools størrelse. Det er bra for Stewart Downing, Jordan Henderson og også Jose Enrique å være på laget, og også gjøre det bra. Luis Suarez har virkelig funnet seg til rette i klubben nå. Liverpool er trolig det laget på dette stadiet som spiller best fotball i Premier League.

- Jeg tror det ikke finnes noen innen fotballen nå som tror du bare kan møte opp i en klubb og skape et godt lag bare fordi de befinner seg i en stor, historisk klubb. Du må jobbe med det. Hver klubb i ligaen må jobbe hardt og forsøke å få et godt lag på banen. Du må jobbe så hardt som du kan med spillerne.

- Brendan kom inn med en annen filosofi enn Kennys, men Liverpool har bestandig forsøkt å spille fotball. Brendan har litt andre ideer som kanskje tok litt tid å innføre, men dere kan se at laget begynner å fungere og kanskje begynner å spille på den måten Brendan ønsker at de skal spille.

- De fikk en vanskelig start, men de har hevet seg og gjør det meget bra. Det kommer til å bli en vanskelig kveld for oss. Men forhåpentligvis kan vi få samme resultat som de fikk i fjor på Anfield (1-0-seier).

Steve Clarke ser for øvrig frem til å komme tilbake til Anfield.
- Jeg ser frem til det. Jeg hadde flotte 18 måneder i Liverpool. Jeg fikk mange venner, og jeg har mange gode minner fra min tid der. Jeg likte menneskenes lidenskap. Supporterne er meget rettferdige og ærlige. De ønsket at laget skulle spille underholdende og gjøre det bra.

- Det var noe suksess. Vi fikk to finaleopptredener. En ga seier og den andre ga tap. Hvis dere legger til en semifinaleseier mot Everton, så var det tre gode turer til Wembley for supporterne.

- Supporterne trives med store dager ute og store begivenheter. I en klubb som Liverpool bør du kjempe om alle de store trofeene.