– Må vise at vi mener alvor

Daniel Agger tenker ikke på kapteinsbindet, men fokuserer isteden kun på å kjempe seg til en startplass. Han mener LFC kan vise seg selv at de er seriøse utfordrere i ligaen mot Spurs i morgen.

– Jeg tror ikke vi trenger å vise noe som helst til de andre.

Det svarer dansken på spørsmål om han tror morgendagens storoppgjør kan være en mulighet til å bevise overfor de andre klubbene at Liverpool virkelig kjemper i toppen av tabellen denne sesongen.

– Vi må bare vise oss selv at vi er seriøse, konkluderer han.

En seier vil være veldig viktig for den videre kampen om topplassene, mener Agger. Han ser frem til møtet med Tottenham og forventer at Liverpool kan slå godt fra seg på White Hart Lane.

– Vi ønsker å vinne dette. Vi har lyst til å være på toppen av tabellen. Vi må definitivt vinne en kamp som dette hvis det er der vi ønsker å være.

– Tottenham er naturligvis et strålende lag. De har hentet inn flere gode spillere. Det kommer til å bli en hard kamp, men vi har tro på oss selv, og vi vet at vi kan score mål. Nå trenger vi bare å holde buret rent.

– Vi må holde nullen

De røde, som har scoret 34 ligamål denne sesongen, kun slått av Manchester City med 41, har scoret hele ni mål på de to siste kampene og er i fyr og flamme om dagen. Agger sier det er fordi laget har hatt som utgangspunkt å angripe mer. Likevel ser han flere punkter som kan forbedres.

– Vi angriper mye denne sesongen – det er grunnen til at vi scorer så mange mål. Men vi må bli bedre. Vi er nødt til å holde nullen, for det er noe av det viktigste i fotballen.

29-åringen gikk glipp av seieren hjemme mot West Ham forrige lørdag på grunn av sykdom, men han kan melde om fremgang denne uka.

– Jeg føler meg bra, og kroppen føler seg bra. Det er viktig for meg. Nå må jeg bare vise det ute på banen, sier Agger målbevisst.

– Viktig med konkurranse om plassen

Han forteller videre at han stadig forandrer seg – ikke bare som fotballspiller, men også som person.

– Du må lære av feilene dine, og det er noe jeg definitivt har gjort.

Nå kjemper den danske landslagskapteinen for en plass i startelleveren, noe som har blitt mye tøffere etter innkjøpet av tidligere Paris Saint-Germain-profil Mamadou Sakho.

– I løpet av de siste åtte årene har vi hatt mange strålende spillere og noen veldig gode tropper. Men denne er utvilsomt blant de beste, fastslår han.

Sakho har sammen med Martin Skrtel stått for midtstopperduoen til Liverpool, og førstnevnte fikk i tillegg scoret sitt første klubbmål etter sommerens overgang fra Frankrike.

– De har åpenbart gjort det bra, og konkurranse er alltid bra i en klubb som denne.

Brendan Rodgers har i tillegg Kolo Touré, hittil ubrukte Tiago Ilori og skadde Sebastián Coates som valgmuligheter på stopperplassen, men Agger mener det er utelukkende sunt at det er trangt om plassene.

– Det har alltid vært konkurranse. For målene vi har satt oss, er det viktig å ha den type konkurranse i laget.

Tenker lite på kapteinsbindet

Mens Steven Gerrard er ute av spill med sin hamstringskade, er Agger favoritt til å bære kapteinsbindet den nærmeste tiden i rollen som visekaptein. Men han konsentrerer seg heller om å få en plass i laget og spille enn å tenke på ansvaret det er å være Liverpools kaptein.

– Jeg må først og fremst bli tatt ut på laget, så vi får vente og se. Det er ikke noe jeg tenker noe særlig på, for det er frem i tid; jeg prøver å fokusere på det som skjer akkurat nå, konkluderer Agger.

Les også: Suárez kan bli kaptein

– Det viktigste for min del er å være i laget. Det (å være kaptein) er ikke min førsteprioritet akkurat nå. Jeg gjør det jeg kan best, jeg spiller min type fotball og tar det ansvaret jeg er nødt til å ta. Det er det jeg prøver å gjøre.