– Målet er å vinne tittelen

Kolo Touré sikter høyere enn «bare» topp fire-plassering.

– Vi ønsker å vinne tittelen. Ingen lag starter sesongen og håper å havne på fjerdeplass. Alle starter med null poeng, og laget som jobber hardest og ønsker det mest, vinner ligaen. I mai vet vi hvilket lag som vinner, men frem til det skal vi jobbe så hardt vi kan for å forsikre oss om at det laget heter Liverpool.

Les også: Ser frem til hektisk juleprogram

De færreste trodde at Liverpool skulle knive helt i toppen når julen ringes inn, men en sterk sesongstart har ført rødtrøyene opp på sølvplass. Det overrasker ikke Touré, som mener Premier League er verdens jevneste og mest konkurransepregede liga.

Føler seg gjenfødt

– Laget er fornøyd nå, men vi vet at det er en lang sesong i en tøff liga – og vi har ikke engang kommet halvveis. Vi elsker å vinne kamper, men den neste kampen er alltid viktigere enn den forrige. Det gjelder uansett resultat, sier han til Liverpools offisielle nettsted.

Les også: Touré skrev sponsoravtale med Warrior

Touré er henrykt over hvordan han har blitt mottatt på i Liverpool, og afrikaneren trives godt på Merseyside. 32-åringen fastholder at tiden på Anfield har mer enn svart til forventningene han hadde på forhånd.

– Jeg fikk en forbløffende velkomst av manageren og medspillerne da jeg kom hit, og fansen er fantastiske. De har fått meg til å føle meg i live igjen. I Liverpool har jeg blitt gjenopplivet som fotballspiller. Jeg nyter hvert minutt av det, lyser han.

Skryter av kvartett

Forsvarskjempen er takknemlig for at supporterne har trykket ham til sitt bryst, og Touré innrømmer at han har blitt overrasket over hvor mye Liverpool betyr for fotballfans verden over. 

– Da vi var på turné i sommer, sluttet jeg ikke å la meg overraske. Men jeg vil ikke sammenligne det med de andre klubbene jeg har vært i, for det tilhører ulike epoker i livet mitt. Det viktigste er at jeg føler meg bra, og at laget presterer på banen. 

Les også: Rodgers hyller Skrtel

Den tidligere Arsenal- og Manchester City-spilleren trener med Luis Suárez, Daniel Sturridge, Philippe Coutinho og Steven Gerrard hver dag. 32-åringen er også full av lovvord om kvartetten.

– Luis scorer utrolige mål på trening hele tiden, så vi bør egentlig ikke bli overrasket over det vi ser i kamper. Daniel Sturridge og Philippe Coutinho forbløffer meg også. Vi er heldige som har dem. Og Steven Gerrard er den ultimate rollemodell for alle unge fotballspillere i verden, konkluderer Touré.