- Målet er Premier League-tittelen

Etter å ha vært i Liverpool i et halvt år, tror Daniel Sturridge at Anfield-klubben blir å finne i tetstriden i Premier League i nær fremtid.

– Når man spiller i Premier League, er alltid målet å løfte troféet, feire og å vite at du har klart det og blitt best av alle i divisjonen, fortalte Sturridge til det offisielle Liverpool FC-magasinet.

23-åringen, som ble med i Brendan Rodgers sitt prosjekt i januarvinduet, har fått vist seg frem med positivt fortegn og scoret 11 mål på 16 opptredener i Liverpool-trøya frem til mai.

– Jeg tror vi, både før og etter jeg kom hit for å hjelpe laget, har gjort ting som gjør at statistikken er bedre nå enn den har vært de siste årene, med tanke på mål og angrepsspill.

Nå har den tidligere Chelsea- og Manchester City-spissen kommet bedre inn i treningsrutinene til Liverpools nordirske manager, og Sturridge føler klubben bør være kapabel til å kjempe om troféer om kort tid.

– Med filosofien manageren har, bør vi klare å kjempe om titler. Jeg tror det skjer store ting for oss i nær fremtid, og vi kan bli bedre.

– Så hovedmålet for neste sesong og de påfølgende sesongene er å prøve å hjelpe laget så mye som mulig med å gjøre det bra i Premier League. Jeg er sikker på at med filosofien manageren har, er vi i stand til å gjøre det.

– Det er spennende å være en del av den filosofien og et nytt regime manageren bruker for å gjøre oss bedre som en klubb.

– Det er grunnen til at manageren signerte meg og Philippe (Coutinho), i tillegg til de spillerne han signerte i begynnelsen av sesongen. Målet var å hjelpe laget tilbake til hvor det hører hjemme.

– Vi skal alle gjøre det vi makter for å sørge for at Liverpool er en klubb som kjemper om Premier League-titler, fordi supporterne har ventet på det i lang tid, og forhåpentligvis er vi med i kampen neste sesong.

Hurtigtoget på topp fant veien til mål i alle sine tre første Liverpool-kamper etter overgangen fra Stamford Bridge. Men han har fortsatt beina plantet på bakken foran kommende sesong.

– Det er fantastisk å gjøre mål, men det som var det viktigste da jeg kom til klubben, var bare å hjelpe Liverpool til å bli bedre.

– Jeg vil ikke legge altfor mye press på meg selv her når det gjelder å score mål, fordi det er sånn jeg er som person, jeg har alltid lagt press på meg selv. Nå har jeg trappet det litt ned, og jeg har forsøkt å bare fokusere på å hjelpe laget og vinne kamper og jobbe så hardt om jeg overhodet klarer på fotballbanen. Jeg vet at hvis jeg gjør det, vil alt det andre skje naturlig.

– Mentaliteten min nå er bare å jobbe hardt og hjelpe laget. Hvis jeg scorer mål, fantastisk, hvis jeg får en assist, fantastisk, men hovedmålet er at laget skal få gode resultater, og jeg tror vi avsluttet sesongen på en flytbølge.

– Jeg kom så sent som i januar, så det var vært en «slå seg til ro»-periode, fordi jeg flyttet til en ny by, og alle har gjort at jeg føler meg velkommen. Men jeg har ikke vært her særlig lenge, så jeg holder bare på med å bli vant til livet her og byen, og å spille for Liverpool.