- Mark Viduka er den beste

Noe overraskende svarer Stewart Downing at Mark Viduka er den beste spilleren han har spilt sammen med.

Downing har via Liverpoolfc.com svart på Twitter-spørsmål fra fans. Vi tar med noen av de mest interessante spørsmålene og svarene:

- Hvem er den beste spilleren du har spilt sammen med, og hvorfor?

- Jeg må kanskje si Mark Viduka. Bare hans nærvær, hans mål og hans all-round egenskaper gjør ham trolig til den beste spilleren jeg har spilt sammen med.

- Hvem er den beste Liverpool-spilleren du har spilt sammen med?

- Det var et vanskelig spørsmål. Luis har vært i kanonform etter at jeg kom hit, og så er det Stevie. Dersom jeg må velge en av de må jeg trolig si Luis for hans scoringer og hvordan han får ting til å skje ut av ingenting. Jeg må trolig si ham i Liverpool.

- Kan vi ta fjerdeplassen neste sesong?

- Neste sesong har vi utvilsomt en meget god sjanse til det ja. Vi har hatt noen meget gode resultater, og jeg er sikker på at vi har en god sjanse på fjerdeplassen, om ikke enda høyere, dersom vi til neste sesong kan få inn noen nye spillere i tillegg til de vi allerede har her.

- Hvem er den beste spilleren i Premier League akkurat nå?

- Det var et vanskelig spørsmål. Jeg tror vi har en kandidat her i klubben. Suarez må være der oppe. Jeg mener de tre kandidatene til «Årets spiller» for øyeblikket er Bale, Van Persie og Suarez. De er ulike spillertyper, men er alle kvalitetsspillere. Jeg vil gå for Suarez.

- Si fem ord om Liverpool.

- Det er mange ord som kan brukes for å beskrive Liverpool. Historie, fans, stadion, klubben som en enhet og folket.

- Hvem er den raskeste spilleren i Liverpool etter at Sturridge kom til klubben?

- Jeg er ikke helt sikker. Det spørs om det bare er snakk om de første meterne. eller over en lengre distanse. Jeg mener det er flere kandidater. Jose er ganske rask når han har kommet i siget, og Sturridge er selvsagt rask på de første meterne. Jeg tror at det ville blitt ganske jevnt mellom fire eller fem stykker.

- Er du blant disse?

- Jeg ville regne meg selv som en kandidat ja. En utfordrer. Jeg kan faktisk ha en sjanse til å vinne. Du vet aldri.

- Hvem er tregest?

- Jeg tror jeg må si Coates eller Carragher kanskje. De vil nok ikke takke meg for det, men du må svare ærlig på dette, mener jeg.

- Hva er det beste som har skjedd i livet ditt?

- Det var et vanskelig spørsmål. Du har mange fine øyeblikk i livet ditt – som når du vinner trofeer og lignende, og så har du ting som skjer i privatlivet ditt. Snakker vi fotball er det trolig debuten min for alle klubbene jeg har spilt for, og selvsagt England-debuten min. Det var et stolt øyeblikk. Ikke alle spillere får sjansen til å spille for landslaget, så jeg må trolig trekke frem England-debuten.

- Har dere spillerne forsøkt å overtale Carragher til å forlenge spillerkarrieren?

- Vi har spurt ham om det ganske ofte. Men uansett hvor mye vi er på ham, står han ved avgjørelsen han har tatt. Carra er en av disse menneskene som alltid står ved det han har sagt. Det som er fint for ham er at han nå er inne på laget, så la oss håpe det får han til å forandre mening. Men dersom jeg skulle sette penger på noe, ville jeg ha satt de på at han ikke kommer til å forandre mening.

- Han kommer til å bli husket som en legende i ordets rette forstand, ikke sant?

- Han er en legende. Han har bare vært i en klubb, og spilt mye her opp gjennom årene. I tillegg har han vunnet masse trofeer. Han vil aldri bli glemt her, og jeg er sikker på at han får en jobb i klubben med tiden.

- Hvordan var det å spille mot ham før du kom til Liverpool?

- Jeg spilte mot Carra flere ganger mens han var høyreback. Det var et mareritt! Han sparket deg, og lot deg kjenne at han var der. Han er en typisk engelsk forsvarer. De er vanskelige å spille mot. Han har selvsagt blitt flyttet inn som midtstopper med tiden, og da møtte jeg ham ikke direkte så mye på banen lenger. Han har vært en leder i årevis her, og en topp spiller. Du blir ikke fast inventar i en klubb som dette uten å være god.

- Er det noe du angrer på i fotballkarrieren din?

- Jeg pleier ikke å angre på ting. Det som har skjedd, har skjedd. Jeg har gjort mitt beste i alle klubbene jeg har spilt for. Villa-fans er kanskje ikke spesielt glade for at jeg dro hit, og måten det skjedde på, men slik er fotballen og du må ta vare på sjansen når du får den. Jeg mener jeg alltid har gitt 100% for alle klubbene jeg har spilt for, så jeg mener jeg ikke har grunn til å angre på noe.

- Har du vurdert å åpne en Twitter-konto?

- Jeg ordnet meg en konto når Twitter var helt ferskt, men jeg ble aldri spesielt ivrig og vet ikke hvordan jeg skal benytte den skikkelig, om jeg skal være ærlig. Vennene mine er på Twitter, og jeg er innom av og til og ser på at de erter hverandre. Men personlig mener jeg at du er sårbar på Twitter. I løpet av de par siste årene har du sett eksempler på spillere som har blitt involvert i krangling, og du behøver ikke slikt. Det er mye å fokusere på innen fotballen, og jeg mener at Twitter bare forstyrrer konsentrasjonen din.

- Så det blir ingen offisiell Stewart Downing-konto med det første?

- Nei. Jeg kan komme til å forandre mening, men jeg tror det ikke.

- Hvorfor valgte du trøye nummer 19 i Liverpool?

- Da jeg startet karrieren i Middlesbrough hadde jeg først nummer 34, og deretter nummer 17. Vi kjøpte en spiller som spurte om å få nummer 17. Jeg tror det var Michael Ricketts. Så jeg lot ham få den, og fikk nummer 19. Jeg spilte meg inn på laget, og det har egentlig vært et lykkenummer for meg. Så jeg har fortsatt med det nummeret. Jeg har spilt med det nummeret flere ganger for England. Men i Villa var det annerledes, da jeg hadde nummer 6 der, noe som var litt merkelig, men det så ut til å fungere for meg. Jeg er ikke overtroisk på noen måten, og når jeg kom hit til Liverpool ba jeg om nummer 11, men Maxi hadde allerede blitt lovet det nummeret, noe som var greit nok. Nummer 19 var tilgjengelig, så jeg tenkte at jeg har hatt det nummeret før og jeg tok det igjen.

- Hvorfor har du spilt så mye bedre de siste månedene?

- Takk for det! Jeg vet egentlig ikke. Spillere blir stadig stilt dette spørsmålet. Hvorfor går formen opp og ned? Jeg tror kanskje samtalen jeg hadde med manageren gjorde at jeg ikke hadde noe å tape. Karrieren din varer bare i noen få år, så du må nyte den mens du kan. Det er hva jeg har gjort de siste par månedene. Det ser ut som jeg får lønn for strevet. Jeg har spilt noen gode kamper, og laget har fått noen gode resultater. Dersom jeg kan hjelpe laget er det fint, og noe jeg trives med.