- Midtbanetrioen klarte seg fint

Brendan Rodgers synes Lucas Leiva, Jordan Henderson og Joe Allen klarte seg fint mot Tottenham i Steven Gerrards skadefravær.

Alt tyder på at de samme tre vil få fornyet tillit på Liverpools sentrale midtbane i lørdagens kamp mot Cardiff.

- Jeg synes de tre utfylte hverandre på en strålende måte mot Tottenham, sa Rodgers på sin pressekonferanse i dag.

- Vi hadde Lucas i en kontrollerende rolle. Han gjorde en god jobb med ballen, forflyttet seg stadig i nye posisjoner for å motta den, og var aggressiv i presset når vi ikke hadde ballen i laget.

- Joe er en dynamisk spiller som kan sørge for at vi holder ballen i laget. Han var også aggressiv i presset.

- Jordan er en spiller som er veldig komfortabel med ballen, har stor løpskapasitet, og kommer seg i gode posisjoner rundt motstanderens mål. Jeg synes de tre fungerte veldig, veldig bra sammen. Vi leverte en god kamp, men vi må huske på den tilstedeværelsen og kvaliteten som Steven Gerrard besitter også.

- Steven er fortsatt en vidunderlig spiller. Han er en stor kaptein for denne klubben. Han er en betydningsfull person her, og jeg har alltid sagt at dersom han er på laget så er Liverpool et bedre lag.

- Dessverre er han skadet for øyeblikket. Han jobber godt for å komme tilbake. Det vi viste mot Tottenham var at det handler om laget. Vi er ikke avhengige av bare en spiller. Det handler om vår spillestil. Har vi toppspillere til å utføre den, vil det selvsagt fungere bedre.

Seieren over Tottenham var Liverpools tredje strake ligaseier, og lagets første seier på White Hart Lane siden mai 2008.

- Om det er en kamp som definerer hva vi forsøker å få til her, når det gjelder spill, så er det Tottenham-kampen. Laget var enestående på alle områder. Vi føler at vi blir bedre. Det forsøker vi å bli hele tiden her. Jeg er opptatt av spillet, for jeg vet at dersom vi spiller bra så vil resultatene komme av seg selv. Den siste tiden har det vært strålende over hele fjøla.

- Vi har godfølelsen både på og utenfor banen, og klubben beveger seg i riktig retning. Overskriftene handler om fotball, noe som er viktig. Men jeg føler at vi fortsatt har et stykke å gå.

- Men kampen mot Tottenham sa noe om hvordan vi har jobbet de siste 18 månedene. Vi forsøker å spille på en annen måte og etter andre ideer nå, og alltid med de rette holdningene og med vinnervilje. Vi var svært aggressive i vårt spill, både med og uten ball. Det kan føre til at vi vinner store kamper både på hjemme- og bortebane.

- Det jeg var aller mest fornøyd med var prestasjonsnivået og hvordan spillerne gikk til verket på en veldig vanskelig bane som White Hart Lane. Å reise dit med den selvtilliten vi utviste, og opptre så bestemt, var viktig for oss. Når du vinner med slike sifre i en stor kamp som dette avler det selvsagt selvtillit og tro på egne ferdigheter.

- Du er alltid høyt oppe etter å ha vunnet en stor kamp. Etter søndagens kamp dro jeg hjem og analyserte kampen to ganger før jeg gikk til sengs halv tre om natta. Dette for å forberede oss til neste kamp.