- Nye signeringer er nøkkelen

Liverpool har scoret 29 mål i alle turneringer i 2013. Stewart Downing mener at noe av årsaken til den gode scoringsformen er ankomsten av flere offensive spillere.

Liverpool hentet inn Daniel Sturridge og Philippe Coutinho i januar.
- Ved starten av sesongen skapte vi også mange sjanser, men vi hadde kanskje ikke killerinstinkt. Nå virker det som Suarez setter alle sjansene han får. Coutinho har kommet inn og tilført noe, og det har også Daniel Sturridge. Det hjelper med konkurranse om plassene. Det er sunt for laget og klubben, sier Stewart Downing til Liverpoolfc.com.

 Liverpool har scoret 12 mål på de seneste tre kampene.
- I denne klubben og med disse tradisjonene må vi holde det gående. Vi må kjempe om trofeer og ende så høyt på tabellen som mulig. Det har vært noe positivt spill i løpet av sesongen. Dersom vi kan fortsette med det i de siste 10 kampene, vil det være noe å ta med oss inn i neste sesong.

- Mange lag frykter å møte oss, spesielt på Anfield, så jeg ser frem til de siste ti kampene og fortsette inn i neste sesong. Hvis vi kan beholde kjernen av spillertroppen og manageren kan få inn noen flere, noe han sannsynligvis kommer til, tror jeg vi vil ha en god mulighet neste sesong.

- Det kommer selvsagt til å ta tid. Vi alle liker å spille på den måten vi gjør – pasninger, bevegelse og scoringer. Vi er vanskelige å spille mot. Vi slipper ikke inn mange mål, så jeg synes totalbildet for øyeblikket ser meget bra ut.

Topp fire-plassering ser ut til å være utenfor rekkevidde.
- Målsettingen er å forsøke å vinne så mange kamper som mulig. Hvis vi ønsker å kjempe om topp fire, må vi vinne nesten hver kamp. Vi gjør det ganske bra for tiden. Vi har fortsatt en mulighet. Det kommer til å bli vanskelig, men vi har fortsatt en sjanse.

Tottenham venter på Anfield i dag.
- Da vi møtte dem borte tidligere i sesongen, var vi meget, meget skuffet. Ikke mange lag reiser til White Hart Lane og føler det. Jeg vet ikke hvordan vi klarte å tape den kampen.

- Vi misbrukte en rekke sjanser, men forhåpentligvis kan vi sette våre sjanser med det killerinstinktet vi har vist i spillet vårt. Hvis dere spør Tottenhams spillerne, vil de si at vi ga dem kamp.

- Jeg tror den opptredenen oppsummerer vår første halvdel av sesongen. Vi spilte meget bra, men klarte ikke å vinne. Men i andre halvdel av sesongen har vi klart det. Forhåpentligvis kan vi klare det igjen på søndag. Det vil være et stort løft. De er i form, men det er vi også. Det kommer til å bli en stor kamp.

Å stoppe Gareth Bale kan bli nøkkelen til tre poeng.
- De har ikke bare Gareth Bale. Han blir trukket frem grunnet målene han scorer, men de har også Defoe og Adebayor. De besitter også kvalitet. Vi må bare spille vårt spill. Vi kan ikke bare bekymre oss om én spiller. Vi har også spillere som de må bekymre seg om.

- Manageren kommer ikke til å vektlegge noe spesielt angående Bale. Han vil bare fortelle oss å spille vårt spill. Akkurat som vi gjorde der nede.

Liverpool har ikke vunnet mot Tottenham siden 2010.
- Jeg pleier ikke å se på tidligere resultater. Det var med forskjellige lag og andre spillere. Vi tar fatt på kampen med stor selvtillit, akkurat som dem. På Anfield har vi vært meget vanskelige å spille mot. Tempoet vårt er vanskelig for ethvert lag å møte. Jeg har tro på et godt resultat.