- Pepe passer Liverpool som hånd i hanske

Keepertrener John Achterberg hevder at Pepe Reina er den perfekte målvakt for Liverpools spillestil.

Til sommeren er det åtte år siden Reina kom til Liverpool fra Villarreal, og Achterberg håper at spanjolen blir på Anfield i mange flere år.

- Med føttene er Pepe trolig den beste keeperen i verden. Han er en av de beste i verden når det gjelder måten Liverpool ønsker å spille på, uttaler Achterberg til Liverpoolfc.com.

- En keeperkarriere kan være svært lang. Bare se på Brad Friedel, som fortsatt spiller i en alder av 42 år. Jeg vil påstå at Pepe har mange år igjen som toppkeeper. Det er opp til ham selv, og om han holder seg i form. Du kan ikke se for langt frem i tid, fortsetter nederlenderen.

- Da jeg selv var aktiv satte jeg meg selv nye mål hele tiden. Først å spille til jeg var 32 år gammel, deretter 34, og så videre. Jeg er sikker på at Pepe tenker på samme måte, og forsøker å spille så lenge som mulig.

Reina slet lenge med skader og sviktende form denne sesongen, men virker nå å være tilbake på sitt beste

- Pepe har hatt en litt blandet sesong. Noen gode øyeblikk og noen øyeblikk hvor han kunne ha prestert bedre. Dette er selvsagt noe som skjer med målvakter. Du forsøker å forberede deg til kampene. Noen ganger går ting veien, andre ganger gjør de det ikke. Pepe har definitivt blitt en bedre keeper, og har gjort bra redninger som har holdt laget inne i kampene. Han spilte veldig bra mot Wigan, og han gjorde noen gode redninger mot Aston Villa.

Reinas skadeproblemer har ført til at andrekeeper Brad Jones har fått spille hele 15 kamper denne sesongen. Achterberg mener det er svært viktig å ha flere gode keepere i troppen.

- Vi har Brad Jones som andrekeeper. Ser man til andre klubber ser vi at vi har en ganske rutinert reservekeeper. Brad har vist at han kan spille når Pepe ikke er tilgjengelig på grunn av skader.

- Vi har også Peter Gulacsi, som spiller for Ungarn U21, og som også har blitt kalt opp i A-landslagstroppen en gang. Han er fortsatt ganske ung, men som tredjekeeper er han en god proff.

- Det er fint at laget vet at Brad kan steppe inn og spille ganske bra dersom Pepe er skadet. Vi har vunnet kamper med Brad i mål.

- Som keeper vet du at du hele tiden må være på tå hev og klar. Du har ikke lov til å gjøre feil, for feil kan koste laget dyrt. Mentalt må du hele tiden være fokusert, og sørge for at du begrenser antall feil til et minimum. Du må være klar til å gjøre redninger.

- Brendan forsøker å jobbe med målvaktenes posisjonering, noe som hjelper keeperne, for vi liker at de spiller langt ute. Vi trener mye på distribusjon etter fellestreningene. Men det er også viktig å gjøre det under fellestreningene, når målvaktene blir satt under press. Det lærer spillerne å slå hurtige pasninger.