- Positiv start

Phillippe Coutinho betegner sine første kamper for Liverpool som en positiv start på Anfield-karrieren.

To mål og to målgivende pasninger er fasiten etter Coutinhos første fem kamper for Liverpool.

- Jeg synes jeg har fått en veldig positiv start. Jeg har en del rutine allerede, selv om jeg er ung. Men jeg vet ikke noe om fotball ennå. Jeg lærer fortsatt, men det faktum at jeg har spilt i ulike land har vært viktig og har hjulpet utviklingen min, sier den beskjedne brasilianeren til Liverpoolfc.com.

- Jeg spilte i Spania, og tempoet er høyere der enn i Brasil. I Italia er fotballen ikke så ulik her i England, så jeg tror det har hjulpet meg også, fortsetter han.

- Alle spillere ønsker å spille i Europa. Det er her verdens beste spillere er, og de beste klubbene. Det er er de store ligaene finnes. Alle spillere drømmer som sagt om å spille i Europa, og slik var det med meg også. Jeg ble kjøpt av Inter når jeg var 16 år gammel. Jeg var en ung gutt, men angrer ingenting.

- Både språket og fotballen er veldig ulik i Italia og Brasil, så det var en vanskelig overgang. Jeg hadde spilt hele livet, i 11, 12, 13 år i Brasil. Det å plutselig skulle flytte til et nytt land var veldig vanskelig. Jeg møtte en ny kultur, og måtte reise fra vennene mine. Det var vanskelig. Men med tiden ble jeg vant til det, og nå er jeg her i Liverpool.

Coutinho føler på ingen måte noe forventningspress, sin unge alder til tross.

- Nei, jeg gjør ikke det. Da jeg først kom til Europa hadde de store forventninger til meg, men det tror jeg bare er normalt i dagens fotball. Det er til og med bra for spillerne, fordi det vil gi dem selvtillit. Man føler at folk har tillit til den jobben man gjør.

- Dessverre fungerte det dårlig for meg i Italia, men nå er jeg veldig lykkelig her. Jeg håper jeg klarer å vise meg fra min beste side i Liverpool, og være lykkelig.

- Da jeg fant ut at Liverpool var interesserte i meg, ble jeg veldig glad. Det er fint å vite at folk følger med på hva du gjør, og setter pris på arbeidet ditt. Jeg er takknemlig for det. Etter at jeg kom hit har både manageren og alle andre i klubben vært veldig hyggelige, og det har bidratt til at jeg har vært avslappet.

- Dette er en stor klubb som er som en stor familie. Det er viktig for en ung spiller som akkurat har kommet hit. Det gjør at jeg føler meg trygg og kan konsentrere meg om å gjøre det jeg elsker aller mest, nemlig å spille fotball.

Lucas Leiva og de andre sør-amerikanerne i klubben har i høyeste grad bidratt til en smertefri overgang til engelsk fotball for Coutinho.

- De har vært til stor hjelp. Jeg snakker ikke engelsk, og kan bare snakke og forstå littegrann spansk. Lucas snakker portugisisk, noe som har vært til stor hjelp. Han er som en far for meg, og det har hjulpet meg mye.

- Suarez og Coates har også hjulpet meg. Dersom noen ønsker å si noe til meg, kan de bidra som tolker når de er tilstede. Så deres nærvær har vært viktig for meg.

Coutinho har slått seg ned i byen sammen med sin kone. Nå ser han frem til å lære mer om kulturen og historien til Liverpool FC.

- Anfield er et flott stadion. En nytt stort stadion der jeg har muligheten til å spille for en klubb med en stor historie. Supporterne er flotte, og støtter alltid laget. Det gjør meg veldig glad. Jeg blir veldig rørt av «You'll Never Walk Alone».

- Anfield er veldig annerledes enn det jeg er vant med fra Brasil og Italia. Stadion er full hver eneste kamp her, og fansen roper og synger. I Brasil er det ikke slik, og i Italia i enda mindre grad. Det er veldig rørende når stadion er fullsatt og alle synger. Det er stort.