- Positivt med press

Simon Mignolet begynner å forstå størrelsen og viktigheten av Liverpool FC, men mener press for å oppnå resultater kan virke positivt.

Simon Mignolet sluttet seg til Liverpool i juni fra Sunderland. 25-åringen blir nå de rødes førstekeeper etter at Pepe Reina har sluttet seg til Napoli på en låneavtale for hele 2013/14. Mignolet har spilt tre år i England med Sunderland hvor han står bokført med 30 «clean sheets» på 90 Premier League-kamper. Etter en måned i Liverpool, inkludert turné i Indonesia, Australia og Thailand, begynner belgieren å forstå hvilke forventninger det er på klubben.

- Da jeg snakket med manageren første gang, forklarte han størrelsen på Liverpool, uttaler Mignolet til Liverpool FC magazine.

- Folk utenfra vet at Liverpool er en enorm klubb, men det er ikke før du kommer hit at du virkelig skjønner det. Jeg antar at han var i lignende situasjon i fjor.

- Han visste at han kom til en stor klubb, men du forstår ikke det før etter et par uker eller måneder. Det er et press hver dag for å oppnå resultater. Det er det vi er her for.

- Jeg tenker imidlertid ikke på presset. Hvis du sitter der og tenker på det, så vil du bli bekymret. Du må akseptere det og fokusere. Du kan bruke press på positiv måte.

- Til syvende og sist er det derfor du har blitt profesjonell fotballspiller. Du lever for presset, og du forsøker ditt beste.

Simon Mignolet vet at det er ekstra stort press på en keeper.
- Det eneste du må akseptere som keeper er at dersom du gjør en feil, er det vanligvis ingen der til å redde deg.

- Du er isolert og den siste i rekken før målet. Så du må være sterk når noe går galt. Mentalitet er meget viktig.

- Hvis du har et problem, så må du komme over det raskt og være i stand til å komme deg videre. Uheldigvis gjør keepere feil av og til. Jeg kjenner ikke til en eneste som ikke har gjort en feil i sitt liv.

- Det har skjedd med meg tidligere, og det kommer til å skje i fremtiden. Men når det skjer, så vil jeg like å tenke at jeg vil være i stand til å håndtere det – stå oppreist og være sterk.