- Rutine er viktig

Lucas Leiva spilte sin kamp nummer 200 for Liverpool i 2-0 tapet for West Bromwich på mandag. Det tok ham seks år å nå den milepælen.

Martin Skrtel passerte 200 kamper mot Manchester United i januar, mens Daniel Agger mangler to kamper på å gjøre det samme. I tillegg har Jamie Carragher, Steven Gerrard og Pepe Reina i dagens tropp forlengst passert 200 kamper.

- Ser man på lag som vinner titler, så har de alltid en kjerne med spillere som kjenner klubben og som har spilt sammen lenge. Så rutine er viktig, kommenterer Lucas til LFC sitt offisielle kampprogram.

- Det er viktig at de mer rutinerte spillerne kan hjelpe de unge spillerne med å finne seg til rette på laget. Vi må gjøre ting enkelt for dem, fortsetter han.

- Jeg synes det var stort å nå 200 kamper for Liverpool. Det har vært en lang ferd frem hit for meg, men jeg er fornøyd med å ha nådd denne milepælen og jeg er veldig godt fornøyd med at jeg har utviklet meg og forbedret meg som spiller her.

- Jeg skulle kanskje ha passert 200 kamper tidligere, men med alle skadene jeg har hatt synes jeg ikke 200 kamper på fem og en halv sesong er så dårlig uttelling.

- En spiller som er tilgjengelig hele tiden er mer verdt for laget. Før jeg ødela kneet mot Chelsea i 2011 hadde jeg aldri problemer med skader, så det å ha to alvorlige skader på fem og et halvt år er kanskje heller ikke så ille.

- Dessverre har skadene vært av den langvarige sorten, og jeg har vært ute i nesten ett år. Jeg er 26 år, og fortsatt ganske ung, så jeg skal spille mange flere kamper.

Lucas har spilt 17 kamper for Liverpool inneværende sesong, og har spilt 90 minutter i samtlige av de tre siste ligakampene.

- Jeg er ikke langt unna det nivået jeg ønsker å ligge på nå. Det er fortsatt rom for forbedringer, men jeg tror at det å spille kamper vil hjelpe meg. Kampene mot Arsenal og Manchester City nylig var meget viktige for meg rent psykologisk. Jeg trengte å komme meg gjennom to viktige kamper på fire dager for å vise at jeg kunne håndtere tempoet og at jeg var helt restituert. Så mentalt var det veldig bra for meg å gjennomføre disse to kampene.

- Jeg har ikke lenger noen grunn til å tvile på at jeg ikke er helt restituert. Så nå handler det om å forbedre seg på små detaljer og forsøke å bli bedre. Totalt sett er jeg veldig godt fornøyd med fremgangen jeg har hatt i de åtte ukene som er gått siden jeg begynte å spille igjen.

Lucas er også svært glad for at landsmannen Philippe Coutinho har sluttet seg til Liverpool.

- Han er en veldig talentfull spiller som liker å fungere som en link til spissene, og som også kan score mål. Han vil bli en veldig bra spiller med tanke på fremtiden, og jeg er her for å hjelpe ham å finne seg til rette så raskt som mulig.

- Det er viktig at han får venne seg til sitt nye miljø nå. Dette er et nytt levesett og nye lagkamerater for ham. Jeg vet hvor viktig det er å få hjelp på et slikt stadium, for jeg var på samme alder da jeg flyttet til Europa. Jeg tror Coutinho vil finne seg raskt til rette, og jeg håper han snart vil begynne å spille godt for klubben.