- Skal hjelpe Ibe

Nå er Jordon Ibe i ferd med å etablere seg i førstelagstroppen til Liverpool, og Raheem Sterling gjør det han kan for å bidra til en positiv utvikling for 17-åringen.

– Jeg skal prøve å fortelle Jordon de tingene jeg lærte i fjor, noe han opplever nå. Vi hjelper begge hverandre med å gjøre det bra, sa Sterling til LFC TV etter seieren mot Indonesia XI i går.

Sterling var i Ibe sine sko for ett år siden, da han som 17-åring var med på sin første «pre-season»-tur med førstelaget til Nord-Amerika. Han tok nytte av det og skjøt fart inn i sesongen. Der han var fast inventar i startoppstillingen i Premier League frem til juleperioden.

Nå er han vitne til at Ibe følger i fotsporene hans.

– Jeg er god venn med Jordon, og vi snakker sammen hele tiden. Som unge spillere er vi nødt til å oppmuntre hverandre.

Sterling kom inn etter pause og scoret Liverpools andre mål mot Indonesia, etter et fantastisk raid og forarbeid av nettopp Ibe på venstresiden.

– Han har vært briljant igjennom sesongoppkjøringen. Mot Indonesia spilte han strålende, og det var i tillegg uegoistisk gjort av Oussama Assaidi, som sentret til meg. Det var et flott mål, sa 18-åringen.

– Det var selvsagt en herlig følelse å score foran supporterne der ute. Siden vi kom hit, har de bare vært briljante, så det gir en god følelse å score foran sånne utrolige supportere.

– Jeg synes vi gjorde vi gjorde det bra gjennom hele kampen, men i andre omgang følte jeg at vi til tider virkelig kontrollerte spillet og angrep bra.

Etter to kamper står Sterling dermed med to scoringer denne sommeren. Det var samtidig hans to første kamper på en stund, ettersom han lenge har slitt med en lårskade.

– Jeg føler meg 100 prosent bra, med tanke på lårskaden. Jeg må bare fortsette å jobbe for å ikke slå opp skaden igjen. Jeg har vært med fysioterapeut før og etter kamper for behandling.

– Det gjelder bare å konsentrere seg og gjøre mitt beste, sier Sterling, som legger til at han vil vise manageren at han står helt og holdent bak laget og avgjørelsene Brendan Rodgers tar.

De røde fra Merseyside ble tatt svært godt imot av den indonesiske fansen. Det ga også Sterling et solid inntrykk.

– Med en gang var det tusenvis av folk som ventet på oss på flyplassen, og folk løp etter spillerbussen. Jeg har aldri sett noe liknende, og jeg er bare glad for å være en del av denne store fotballklubben, sa 18-åringen.