- Spillerne er i god forfatning

Fitness-trener Ryland Morgans uttaler at Liverpools spillere er i rute med preseason-treningen.

- Spillerne er i en veldig god forfatning. Jeg er veldig godt fornøyd med tilstanden deres etter at de returnerte fra sommerferie. De fikk alle med seg en plan for hvordan de skulle jobbe i ferien, og det er godt å se at de har holdt seg til den. De var i veldig god form når de kom tilbake igjen, uttaler Morgans til Liverpoolfc.com.

- Sommerferien kan slå begge veier. Dersom spillerne ikke trener i seks uker vil kroppene deres venne seg til dette. Dersom de ikke trener i det hele tatt vil det ta oss åtte uker å få dem i form igjen. Det er lenge. Men våre spillere har holdt seg til treningsprogrammet de fikk, og har holdt formen vedlike mens de har vært på ferie.

- De har holdt kondisjonen vedlike, slik at de hadde grunnlaget til å jobbe med høy intensitet når de kom tilbake igjen. De har også trent styrke, hovedsaklig i treningsstudio, så vi har bare bygd videre på dette etter at de kom tilbake.

- Den første morgenen etter at de kom tilbake gjennomgikk alle spillerne medisinske undersøkelser med legen, og gjennomførte noen grunnleggende tester sammen med meg. Deretter hadde de en tilvenningsøkt på ettermiddagen, som var en lettere versjon av hva de gjorde mot slutten av den første uken. Vi har gradvis økt intensiteten og volumet i treningsarbeidet.

- Volum og intensitet vil øke ytterligere de kommende ukene. Senere i pre-season vil volumet senkes noe, for å sette større fokus på intensitet på treningene.

- Vi har trent med ball fra første dag av. Det fysiske vektlegges på alle treningsøktene, gjennom hele sesongen, ikke bare i pre-season. Men vi jobber mer med kondisjonstrening under pre-season enn ellers.

- Sportsvitenskap er viktig med tanke på å utvikle treningsprogrammer for hver enkelt spiller. Som sagt kjørte hver spiller sitt eget treningsprogram i ferien, basert på deres individuelle behov. Vi vil følge spillerne nøye gjennom pre-season, slik at vi kan skreddersy og spesifisere treningsprogrammet til hver enkelt spiller.

- Det er viktig at spillerne trives med den treningen de gjør. Du ønsker alltid at spillerne gjør det du ønsker at de skal gjøre, men samtidig er det viktig at de gjør det med et smil om munnen. Vi kjører økter med stor variasjon, og jeg tror spillerne liker treningsøktene vi kjører.

- Vi kjører tester gjennom hele pre-season for å finne ut hvordan spillerne reagerer når de blir slitne og hvor mye de tåler. Vi måler rett og slett hvor god form de er i.

- De fire nye spillerne har dokumentert god form. Måten vi trener på er annerledes enn de har vært vant med, men de lærer raskt og venner seg fort til den fysiske siden av sesongforberedelsene, avslutter Morgans.