- Suarez er en god gutt

Fulham-manager Martin Jol har virkelig sansen for Luis Suarez, og anser Liverpool-spissen som den beste spilleren i verden innenfor sekstenmeteren.

Jol var manager for Suarez i Ajax, og Fulham-manageren har bare lovord å komme med om uruguayaneren.

- Han er veldig annerledes utenfor banen. Han er egentlig ganske stille av seg. Han er ikke høylydt på noen måte. Han er ikke en kar som sloss med folk, men ute på banen ønsker han å vinne. Jeg husker at han reddet med hånden mot Ghana under VM, og det så nesten tåpelig ut fordi han opptrådte som en keeper. De fikk straffe og han ble utvist, og han jublet når de bommet på straffesparket. Han er en vinnerskalle, sier Jol til The Guardian.

- Han setter alltid laget først, og ønsker at de andre spillerne skal gjøre det bra. Han er en lagspiller. Det er det fine med ham. Det er nesten merkelig, for normalt har spisser et stort ego, men Luis er en god gutt.

- Det er alltid klubber som appellerer til deg. Hans agent er broren til Guardiola, og han ble hele tiden linket til Barcelona mens han var i Ajax, og han ville likt å spille der. Mens han var i Ajax trodde vi hele tiden at han ville enda opp i Barcelona, men han gikk til Liverpool. Dersom Luis bestemmer seg for å bli i en klubb, så blir han, for ellers ville han ha dratt nå.

- Det finnes ingen spiller som er bedre i straffefeltet enn Luis. Dersom han er inne i feltet med ballen klarer du ikke stoppe ham. Han løper nesten gjennom spillere, går for mål og scorer. Sergio Aguero er en teknisk bedre spiller, men Suarez gjorde 53 mål på ett år for meg, og jeg tror ikke Aguero er god nok til å kopiere det. Suarez er alltid inne blant topp tre på toppscorerlisten.

- Han kan spille som nummer ni eller som hengende spiss. Han kan spille på flankene også. Dersom du vurderer en angriper etter scoringene hans, tror jeg ikke det finnes hans make. Det var bra for Premier League at han ble værende i England.

- Jeg vil fortelle mine spillere hva jeg vet om han, sier Jol foran dagens kamp på Anfield.

- Men det handler om mine spillere. Klarer de å forsvare seg mot ham? Han tar alt på sparket. Han er ganske impulsiv. Det er ikke lett å forsvare seg mot ham, fordi han er så uberegnelig.