- Suarez vinner over kritikerne

Brendan Rodgers tror Luis Suarez begynner å vinne over kritikerne med sin gryende form på banen. Spissen ble nylig kåret til årets spiller i England av alle lags supporterne.

Luis Suarez har kommet sterkt tilbake etter biteepisoden med Branislav Ivanovic. Spissen har nettet 19 mål på 13 ligakamper.
- Det var trolig mye selvrefleksjon etter den hendelsen, uttaler Brendan Rodgers til Mail on Sunday om episoden med Ivanovic..

- Han var virkelig ille til mots på den tiden. Man kommer noen ganger til det punktet. Han måtte vurdere situasjonen og velge en av to retninger.

- Når det ble tydeligere at han skulle bli værende og han så frem til å spille igjen, ble hans oppførsel eksemplarisk. På banen kan folk se modenhet, og hans prestasjonsnivå taler for seg selv.

Brendan Rodgers har gitt kapteinsbindet til Luis Suarez med Steven Gerrard skadet og Daniel Agger ute av laget. Luis Suarez har svart med fire scoringer mot Tottenham og Cardiff.

- Han elsker tanken på å være kaptein. Jeg ser ham med laget, og i denne korte perioden kan dere se påvirkningen han har hatt fra Steven Gerrard som rollemodell, og har fulgt hans eksempel.

- Steven er en av de meste generøse menneskene jeg har kommet over, og Luis har lært av det.

- Vanligvis vil managere si at det bare er scoringene som teller. Men dersom dere ser hvordan Luis feirer og hvordan han er med lagkameratene, er han veldig mye en lagspiller, og det er det fine med ham.

- Et eksempel på det er da han ga armbindet til Daniel Agger når forsvarspilleren kom inn her om dagen. Det faktum at han engang tenkte på det.

- Luis elsker å være kaptein og var ydmyk nok til å forstå at Daniel er klubbens visekaptein. Andre spillere som har blitt utnevnt til kaptein for dagen kan ikke vente med å gi fra seg armbindet og bli kvitt ansvaret når den faktiske kapteinen entrer banen.

- Han er godt til mots. Supporterne rundt om i landet forundrer seg over hans talent og han får forståelse av kulturen.

- I Sør-Amerika og i deler av Europa er det kanskje en del av spillet å få dommeren til å ta en avgjørelse for deg. Han har erkjent og innsett at i dette landet kommer ærlighet i spillet langt foran.

- Han er på god vei til å bli PFA Player of the Year. Enten han får prisen eller ikke, så har det opplagt ikke vært en mer stabil spiller denne sesongen, og han er ute etter å fortsette slik.

- Det vil være en god annerkjennelse ikke bare for ham, men også for oss som personer. I dette landet liker vi noen ganger å se at folk ligger nede, men vi er også en nasjon som tar folk opp igjen, og det er noe dere kan se i fotballverdenen med Suarez.

- Han ble nylig stemt frem som nasjonens favorittspiller blant alle supporterne i landet.

Brendan Rodgers innrømmer at biteepisoden i april var en stor prøvelse for ham som manager.

- Det var en stor test. Du lærer ikke om slikt på trenerkurs. Vi hadde en samtale som vil forbli privat, men jeg følte at han trengte å komme seg bort så fort som mulig. Jeg sendte ham til hans kones familie i Barcelona. Han hadde behov for å komme ut av landet.

- Han var lei seg umiddelbart. Selv om jeg ikke tror det var overlagt, er det ikke tvil om at det var bunnpunktet i hans karriere. Han følte sannsynligvis at verden var i mot ham, og det var en vekker for ham til å komme tilbake.