- Tenker ikke på overgangssummen min

Selv om Liverpools førstelagskeeper de siste åtte årene, Pepe Reina, nå lånes ut, fastslår Simon Mignolet at det ikke endrer noe for ham selv på Anfield.

– Nå som Pepe har dratt, kan jeg bare si at jeg ønsker ham lykke til videre i karrieren. Jeg har ikke snakket med ham fordi han ikke har vært med klubben under sesongoppkjøringen, men han var en stor spiller her, sier Mignolet til Liverpool Echo.

Selv tenker ikke belgieren på at han nå skal fylle tomrommet etter den populære spanjolen foran de røde nettmaskene på Anfield.

– Det betyr egentlig ingenting hvem som spilte i posisjonen din tidligere. Det er alltid press på deg når du drar til en av de største klubbene i verden, forklarer han.

– At Pepe nå drar, forandrer egentlig ingenting for meg personlig. Det er det samme som det har vært tidligere, ettersom jeg bare kan fokusere på meg selv. Jeg må jobbe hardt, trene hardt og sørge for at jeg gjør mitt aller beste på hver eneste trening, uavhengig av hvilke andre målvakter som er her. Selv om Pepe er borte, er det fortsatt mye konkurranse i troppen med Brad Jones, Danny Ward og meg selv.

– Jeg må fokusere på meg selv og vise at jeg er klar til å gjøre jobben min ved sesongstart, sier Mignolet.

Han føler han har mye han bør gi tilbake til Liverpool og manager Brendan Rodgers, som valgte å grave i lommeboka med hele neven for å kjøpe den solide skuddstopperen.

– Det er blitt vist stor tillit til meg – ikke bare av manageren, men også av klubben. Brendan har vært veldig støttende, og han har gitt meg mye selvtillit, noe man trenger å få fra manageren hvis man er en keeper. Han snakker mye med meg, og velkomsten jeg har fått av spillerne og støtteapparatet, har vært utrolig. Allerede fra første dag følte jeg meg hjemme, innrømmer Mignolet.

Selv om 25-åringen, som kostet de røde 9 millioner pund tidligere i sommer, er Liverpools dyreste målvakt noensinne, forklarer han at overgangssummen ikke ligger i bakhodet hans.

– Jeg har tro på ferdighetene mine, og jeg kommer ikke til å tenke på det.

Om én uke får Mignolet etter all sannsynlighet sin hjemmedebut i Liverpool-drakta, da kampen mot Olympiakos, som er til ære for kaptein Steven Gerrard, blir lagets første på eget gress etter sommerferien i juni.

– Stevens testimonial vil være min debut på Anfield som målvakt for hjemmelaget, men vi har først en kamp å spille her i Thailand, så vi må fokusere på den, sier han til LFC TV.

Treningskampen mot Thailand i Bangkok sparkes i gang i morgen kl. 12.45 norsk tid, og Liverpools web-TV-kanal viser oppgjøret direkte. Vi oppdaterer også fortløpende på liverpool.no.