- Trenger tre-fire kvalitetsspillere

Brendan Rodgers sier at ønsker å hente tre-fire kvalitetsspillere til sommeren. Vanskelig vindu sist sommer, men nå står den nye tekniske staben godt rustet til å identifisere transfermål.

Liverpool har hatt en formoppsving etter nyttår. Laget har sanket mer enn to poeng i snitt siden starten av desember. Bare Manchester United og Tottenham kan vise til bedre resultater enn Anfield-klubben. Brendan Rodgers er klar til å ta Liverpool nærmere toppen av engelsk fotball, og har transferplanene klare for sommeren.

- Det er kvalitet vi er ute etter nå, ikke kvantitet, sier Brendan Rodgers til Daily Mirror.

Liverpools manager bruker de to januarsigneringene Philippe Coutinho og Daniel Sturridge som eksempler på nivået han ønsker på spillerne.

- Vi ser innflytelsen til Coutinho og kvaliteten til Sturridge. Det er slikt vi ser etter. Hvis vi henter inn ytterligere tre eller fire spillere med den kvaliteten i tillegg til dem vi har, så vil vi få en sterk spillerstall som kan være med å konkurrere.

- Dere kan se på hva vi har gjort denne sesongen, og det er fremgang å se. På de første 14 kampene lå vi bare på 12. plass på tabellen, men på de seneste 14 er vi tredje beste, og det er hva vi forventet.

- Det handler om at spillerne finner seg til rette og finner ut av hva vi ønsker, og slikt tar tid. Jeg tror dere kan se at vi er på vei dit nå, og vi har en meget sterk stall allerede.

Rodgers vet at han ikke trenger å forandre mye på spillerstallen, men han må finne en erstatter for Jamie Carragher. Han har allerede identifisert flere transfermål. Sannsynligvis kommer han til å hente inn to forsvarsspillere, en keeper og kanskje en defensiv midtbanespiller. Det kan også bli spilleravganger.

- Når det gjelder størrelsen på troppen, vil jeg ideelt sett være ute etter 20-22 spillere – to spillere i hver posisjon og tre keepere. Og i tillegg ha unge spillere til å supplere med. Vi har allerede hatt et godt år med unge spillere til å vurdere hvor de står i utviklingen.

- Det er ingen tvil om at det blir en naturlig ombygging når spillere som Carra gir seg. Jeg er fornøyd med troppen. Hvis jeg så kan tilføre ytterligere tre eller fire kvalitetsspillere.

- Det kan være spillere som ikke spiller som kanskje ønsker å dra andre steder, men for tiden er det en sterk spillerstall. Vi kan bygge videre på den med en god sommer.

Rodgers innrømmer at han slet med i å identifisere de spillere han trengte i fjor sommer fordi han ikke hadde nok tid til å vurdere hvor han trengte forsterkninger. Liverpool har nå satt sammen en ny teknisk stab som allerede har imponert med kjøpet av Coutinho. 

- Det er viktig at det foregår mye bra arbeid i kulissene. Speideravdelingen setter opp listene. Vi hadde det ikke slik i fjor sommer. Jeg ønsket ikke å kaste bort klubbens penger. Vi hadde ikke tid til å være omfattende i vår søken, og det var det store problemet.

- Vi står bedre rustet nå. Det er et flott samarbeid mellom avdelingene. Januar var et produktivt vindu for oss. Hvis vi gjør det tilsvarende i sommer, så kommer dette til å bli meget bra for oss.