- U21-EM er nyttig erfaring

Brendan Rodgers mener Liverpool vil dra nytte av å ha fire spillere i Englands tropp til U21-EM. Jordan Henderson, Jonjo Shelvey, Andre Wisdom og Jack Robinson er alle med til Israel.

Englands U21-tropp har reist til Tyrkia for treningsleir i forkant av EM-sluttspillet. Englands første kamp i mesterskapet er mot Italia i Tel Aviv 5. juni. Norge og vertsnasjonen spiller også i gruppen. Brendan Rodgers er stolt over at Liverpool har flere spillere på England U21 enn noen annen klubb.

- Det er stort for Jordan, Jonjo, Andre og Jack å være med, uttaler Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Jeg synes slike store mesterskap er flott for læringen. Alle disse fotballerfaringene er gode for dem. Jeg er ikke en som er i mot at spillerne representerer sitt land. Det må imidlertid være en balanse i kravene som stilles til dem, men jeg ser det som positivt at vi har fire spillere med.

- Se på Juan Mata. For to år siden ble han hentet ned fra Spanias A-landslag til U21 og hjalp dem til å vinne turneringen. Et år senere var han en del av laget som vant EM 2012, og i fjor sommer dro han til OL. Denne sesongen har han spilt mer enn 60 kamper.

- Store mesterskap kan være meget nyttige for å hjelpe spillerne i deres utvikling. Dersom de får den erfaringen i sommer, er jeg sikker på at de vil komme tilbake som bedre spillere.

Liverpool kunne hatt en femte representant med for England U21, men Raheem Sterling ble ikke vurdert grunnet en lårskade. Rodgers ville ikke ta noen sjanse med tenåringen. Hans prioritet er å få kantspilleren helt skadefri til begynnelsen av neste sesong.

- Jeg snakket med Stuart Pearce om det, og våre leger var i samtaler med Englands leger. Alle var enige om at vi skulle se på den langsiktige situasjonen med Raheem. Vi trengte å gi ham restitusjon og hvile. Han vil bli bedre av det. Han gjør fremgang og vil bli frisk til starten av sesongen.