- Urettferdig straff

Brendan Rodgers antydet i dag at seks kamper kunne vært en fair suspensjon for Luis Suarez, men hvor spilleren kunne blitt straffet ytterligere ved gjentakelse.

- Vi er alle sjokkert og veldig skuffet, forklarte Brendan Rodgers på dagens pressekonferanse, som naturlig nok i hovedsak dreide seg om suspensjonen for Luis Suarez.

- Vi er ikke overrasket over at han får karantene, men hvor streng den er.

- Jeg synes bare en kan sammenligne med lignende saker tidligere, og meg bekjent har det bare vært to slike som FA har behandlet, og begge i 2006. Ved det ene tilfellet ble det ikke gitt straff til en spiller som FA selv tok ut til å spille for England. Ved det andre tilfellet ble det gitt en suspensjon på fem kamper.

- Han kunne ha fått 12 kamper, svarte manageren på hva han selv trodde Suarez ville få av straff. – Men da med seks kamper, og ytterligere seks kamper til suspendert slik at det ville tre i kraft dersom det gjentok seg.

- Dette er vanskelig å akseptere og samtidig ikke se på det som noe som er rettet mot mannen og ikke hva som skjedde. Her er det opplagt at hensikten kun er å straffe og ikke å være med å hjelpe spilleren, med et mål om at det ikke skal skje igjen.

- Det er ingen tvil om at det Luis gjorde var under den standarden vi ønsker å holde som klubb, men det betyr likevel ikke at han bare kan bli kastet til hundene.

- Jeg spurte ham om hva han tenkte på da han gjorde det, men det var noe han ikke var i stand til å svare på. Det lar seg ikke forklare.

- Det kan ha med hans bakgrunn å gjøre, hvor han har vokst opp for å vinne og å overleve. Det er også en årsak til at han er blitt den spilleren som han er.

- Vi så alle hva som skjedde, det var voldelig opptreden og det var noe klubb og spiller godtok umiddelbart. Hvor hardt han har blitt straffet er imidlertid ikke rettferdig.